Bullet Journal

Welke spullen heb je nodig als je begint met Bullet Journalen + WINACTIE

In deze blog wil ik jullie wat spullen laten zien die je zou kunnen aanschaffen als je begint met bullet journalen. Inmiddels doe ik het nu een paar jaar, nog steeds met ontzettend veel plezier, ben hier ook een beetje een eigen stijl in gaan ontwikkelen en merk dat velen van jullie dit heel erg leuk vinden. Maar ook krijg ik vaak de vraag: “Hoe begin ik en wat voor spullen moet ik aanschaffen als ik wil gaan beginnen”. Vandaar dat ik hierop eens antwoord geef in deze blog.

Mijn journal is niet echt een bestaande stijl, het is een beetje wat gevormd is door de jaren heen. Het is een beetje een mengeling geworden van een scrapbook, een bullet journal, een dagboek in een notitieboekje. En dit allemaal gecombineerd met veel plaatjes, stickers, papiertjes. Gewoon, omdat ik dat leuk vind om op deze manier te gebruiken. Daarom noem ik dit ook de “CreaChick journal stijl”.

Als je wil gaan beginnen met journalen, moet je beginnen met het aanschaffen van een notitieboekje. Dit kan elk boekje zijn wat jij wil. Maar de meeste journalers, waaronder ik, werken toch wel het liefst in een notitieboek met puntjes, of ruitjes, in plaats van de lijntjes zoals je altijd gewend bent in gewone notitieboeken. En je hebt ze tegenwoordig al van duur tot heel goedkoop. Bij de Action of hema kan je al voor een paar euro een notitieboek met puntjes kopen. Wil je nou iets meer kwaliteit, dan kan je een leuchtturm 1917 overwegen, een mijn bullet journal of een moleskine classic notebook (deze gebruik ik momenteel). Uiteraard is dit een persoonlijke keuze, neem er vooral eentje in de winkel die jij prettig vindt aanvoelen en waarvan jij denkt: “Hier zou ik wel in willen werken”.

Je kan ook deze video bekijken, waarin ik je alle journals laat zien en alles in deze blog ook vertel en laat zien. Tevens kan je hier een starterspakket bullet journalen in de CreaChick journal stijl winnen. Snel even kijken dus!

Maar, als je dan een notitieboek hebt, kan je eigenlijk al aan de slag. Hier een aantal spullen op rij die ik graag gebruik:

 1. Een zwarte pen
  Uiteraard kan je ook werken met een andere kleur, of gewoon een blauwe balpen, maar ikzelf werk altijd graag met een zwarte pen. Dus als je nou wil werken in de CreaChick journal stijl, dan is een zwarte pen toch wel iets om te overwegen. Er zijn heel veel soorten, ook dit is smaakgevoelig, net wat jij lekker vindt schrijven. Ik vind zelf fineliners te gevoelig, en de puntjes slijten te snel. Mijn voorkeur gaat uit naar iets van een gelpen. Tegenwoordig werk ik met een muji gelpen 0.38, mijn favoriet op dit moment. Helaas alleen in het buitenland te bestellen, maar gelukkig kan je tegenwoordig prima bestellen naar Nederland via Amazon (bekijk ook eens Amazon Prime). Ook een Micron PN is een fijne pen om te gebruiken.
 2. Een lijmroller
  Ideaal voor het plakken van plaatjes. Je papier blijft mooi zacht, het is meteen droog en gaat niet hobbelen!
 3. Een lijmstift
  Toch pak ik ook nog regelmatig een lijmstift erbij. Vooral omdat ik graag werk met gescheurde stukjes papier, een lijmroller alleen recht kan lijmen en ik graag wil dat elk puntje goed vastzit.
 4. Een schaar
  De hobby bestaat vooral uit veel knippen en plakken, dus logisch dat je naast lijm dan ook een schaar nodig hebt. Ik adviseer een klein schaartje, zodat je ook kleine bochtjes en hoekjes netjes uit kan knippen. Maar ook een grote schaar voor erbij is fijn, voor als je rechte papiertjes wil knippen of echt rechte plaatjes wil uitknippen. Dat wordt dan toch net iets mooier met een grote schaar.

 5. Decoratiepapier
  Als ik begin met het maken van een pagina in mijn journal, maak ik altijd gebruik van decoratiepapier, ook wel designpapier genoemd. Het kleedt je pagina direct leuk aan en maakt het makkelijker om je pagina mee op te vullen. Ik haal ze vooral bij de Action, omdat ze daar niet zo prijzig zijn en je veel leuke papiertjes kunt vinden.
 6. Washi tape
  Net als designpapier is ook washi tape een super leuke toevoeging voor je pagina. Je hebt ze in heel veel verschillende kleuren en maten, je kan er je foto’s en plaatjes mee inplakken, maar ook gewoon lege plekken van je journal mee opvullen. Ook dit mag zeker niet ontbreken in je collectie.

 7. Stickers… veel stickers
  Stickers zijn zo handig. Ze zijn ALTIJD leuk, maken je pagina nog gezelliger en super leuk om te sparen 😉 Je hebt natuurlijk niet veel stickers nodig, maar ik weet inmiddels dat je het niet bij een velletje stickers houdt haha. Je bent gewaarschuwd.
 8. Stempels
  Naast knippen en plakken is stempelen ook super leuk om te doen. Het geeft toch altijd net een ander resultaat dan dat je iets tekent en maakt je pagina helemaal gezellig. Nog handiger als je zelf ook niet zo goed bent in tekenen. Het liefste werk ik met clear stamps. Dat zijn doorzichtige siliconesstempels, die je op een doorzichtig blok plakt. Je kan er dan doorheen kijken, dus kan je je stempel heel precies plaatsen. Maak hem na afloop even schoon met een billendoekje en je kan ze zo vaak gebruiken als je wil. Kind kan de was doen!

 9. Plaatjes
  Je kan leuke plaatjes printen, je kan ook knippen uit folders/tijdschriften of op zoek naar leuke uitgestanste plaatjes in de winkel. Je zal zien dat je om je heen steeds meer gaat zien dat je in je bullet journal kan plakken. Het maakt het versieren zo leuk. Wees hier maar lekker creatief mee.
 10. Bruin kraftpapier/zwart papier
  Iets dat ik altijd gebruik is bruin en zwart papier. Het zijn hele handige kleuren die eigenlijk overal wel bij staan en het er heel erg van deze tijd uit laten zien. Koop bijvoorbeeld een blok met zwart en bruin papier bij de Action of de Wibra en je kan een hele tijd vooruit.
 11. Witte gelpen
  Om het dan helemaal af te maken, schrijf erop met een witte pen. Dan krijg je een beetje dat krijtbord effect en dat staat zo leuk! Ik gebruik daarvoor zelf een gelly roll white van Sakura. Kost niet super veel, maar je doet er echt jaren mee en is spierwit als je ermee op zwart papier schrijft. Zeker een aanrader.
 12. Brushpen
  En het laatste, koop nog iets van een leuke brushpen. Maar… let wel op. Het vraagt wel wat oefening voordat je hiermee overweg kan. Het is geen magische pen die jou ineens dat handletteren. Deze pen is er zeker wel geschikt voor en ik raad je ook zeker aan hiermee lekker te gaan oefenen, want het is hartstikke leuk en geeft een heel mooi effect in je journal, maar dan weet je dat wel van te voren, dat het misschien niet in een keer wil lukken. Dat deed het bij mij ook niet 😉 Oefening baart kunst.

En dat is eigenlijk alles. Een aantal spullen, en als je niet meteen de duurste producten haalt, maar het een beetje slim koopt bij de Action en dat soort winkels, heb jij voor een euro of 15 een hele nieuwe hobby erbij. Geweldig toch?

Ik waarschuw je wel vast, het blijft niet alleen bij deze spullen, want je gaat al snel meer verzamelen, maar dat hoort er ook bij. Maar, om je wat op weg te helpen, geef ik dus gratis een starterspakket weg, waarin eigenlijk alles zit om te beginnen met journalen. Het enige dat jij nog even moet aanschaffen is een journal zelf.

Kans maken op dit pakket? Bekijk de video wat je hiervoor moet doen, en uiteraard ook voor de gezelligheid, het zien van al deze spullen, wat extra uitleg etc:

Vergeet je ook niet even te abonneren op mijn kanaal. Het is gratis en als je een Google account hebt, kan je daar gewoon mee inloggen (mocht het nog onbekend voor je zijn). Het handige van abonneren is, is dat je een melding krijgt als ik weer een nieuwe video online zet en je dus geen video’s meer mist. En ook als er een keer een video live gaat, dan kan jij er dus voortaan bij zijn, want dan krijg je gewoon een berichtje hiervan. Handig toch?

Ik upload alleen maar creatieve, gezellige video’s. Dus als je denkt, ik vond deze blog wel leuk, dan vind je mijn YouTube kanaal helemaal leuk en heel inspirerend. Hopelijk zie ik je daar terug! En ik denk trouwens dat deze video ook wel heel handig voor je is. Hier leer ik je een beetje hoe je wat pagina’s kan maken, waar je dan op kunt letten en geef ik je eigenlijk zoveel inspiratie, dat je een heel boekje hiermee zou kunnen vullen als je ze wat afwisselt van elkaar. Maar dat leg ik je in deze video wel uit:

Tot snel weer! Liefs, CreaChick

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk