Bullet Journal

Inspiratie voor je A6 journal van de Action 2019

Van de week kocht ik bij de Action een A6 pocket bullet journal. En het zijn zulke lieve kleine boekjes. Ben er helemaal verliefd op geworden. En ik niet alleen, jullie ook. Wat is het boekje daarna vaak over de toonbank gegaan. Leuk om te zien dat jullie net zo enthousiast zijn.

Maar toen kwam al meteen veel de vraag of ik jullie op weg kon helpen met wat leuke ideetjes voor dit kleine pocket boekje en hoe dit creatief versierd kon worden in de CreaChick journal stijl. En, omdat ik het boekje ook zelf wil gaan gebruiken, help ik jullie dus meteen een handje op weg, door mijn gemaakte pagina’s met jullie te delen.

Ik heb besloten er een morning journal van te maken. Een kleine journal, waarbij ik elke ochtend tijdens de koffie even kort iets positiefs kan schrijven, voordat ik de dag begin. Denk bijvoorbeeld aan onderwerpen als: Waar ben ik dankbaar voor, wat voor liefdevols wil ik deze dag geven, wat wil ik vandaag bereiken, waar krijg ik een fijn gevoel van, een complimentje aan mijzelf.

Ik heb dat een tijdje gedaan, de dag zo beginnen met een korte stukje positieve tekst, en ik kan je zeggen, het is erg prettig. Je begint je dag zo fijn.

En om het mezelf zo laagdrempelig te maken, werk ik lekker vooruit op een dag dat ik zin heb om lekker te knutselen, bijvoorbeeld een regenachtige zondag, zodat ik op de dag zelf alleen nog maar kort iets hoef te schrijven. Of ik genoeg schrijfruimte heb nu, dat weet ik nog niet, maar dat zien we vanzelf wel en anders houd ik daar voor volgende week meer rekening mee.

In mijn YouTube video vertel ik meer over deze morning journal, maar ook zie je me alle pagina’s maken en kan je zien waar al mijn producten vandaan komen die ik gebruik op de spreads.

Ik vertel in de video dat ik eigenlijk elke dag iets korts van dankbaarheid wil opschrijven. Maar ik merkte na een aantal dagen, toen ik dat vorige keer deed, dat ik het best lastig vond om op te schrijven waar ik dankbaar voor was, omdat het ook wel redelijk vaak hetzelfde was. Op zich niet erg, maar soms wist ik daardoor even niet zo goed wat ik wilde schrijven.

Daarom wil ik dit keer ook gaan werken met schrijfopdrachten. Voor als ik het even niet weet. Op internet zijn er heel veel “prompts” te vinden, zoals ze dat noemen, maar ik zal er hier in deze blog ook een aantal van mijzelf delen, zodat je daar iets uit kan zoeken, mocht je zelf ook zo’n journal maken en zo’n dag hebben waarop je het even niet weet.

Deze opdrachten zijn alleen maar voor als je geen inspiratie hebt. Het is dus absoluut niet zo dat je het perse op deze manier moet doen. De basis is gewoon dat je elke ochtend iets kan schrijven waar je dankbaar voor bent. En iets wat jij die dag wil doen of bereiken, wat jouw dag geweldig zou maken. Iets positiefs 🙂

Niets moet natuurlijk. Je mag doen wat jij wil. Het is immers ook jouw boekje. Maar deze schrijfopdrachten hieronder zijn dus alleen ter inspiratie, voor als je een dag hebt waarop je graag iets anders wil doen en even niet weet wat je moet schrijven.

Schrijfopdrachten voor je Morning Journal:

 1. Wat zou vandaag je dag geweldig maken?
 2. Geef jezelf eens een mooi compliment.
 3. Wat is de mooiste herinnering aan je jeugd?
 4. Van welke geur word je intens gelukkig en waar doet het je aan denken?
 5. Wat is het liefste dat iemand van de week tegen jou zei?
 6. Wat is het liefste dat jij  van de week voor iemand hebt gedaan?
 7. Waar ben je heel trots op?
 8. Wat vind je het mooiste aan de ochtend?
 9. Waar ben je heel erg goed in?
 10. Waar ben je dankbaar voor (deze mag eigenlijk elke dag wel terugkeren)?
 11. Van welk lied word je intens gelukkig en waarom?
 12. Wat voor liefdevols wil jij vandaag gaan doen?
 13. Wat vind je het allerleukste aan je werk?
 14. Welke grote verandering heeft invloed gehad op het leven dat je vandaag de dag leeft?
 15. Wat is jouw favoriete onderdeel van deze dag van de week (als het maandag is die dag, wat is jouw favoriete onderdeel van de maandag?)
 16. Wat is het lekkerste dat je deze week hebt gegeten?
 17. Wat voor liefs deed iemand bij jou deze week? En hoe voelde dat voor je?
 18. Het mooiste aan mijn lichaam vandaag vind ik… En waarom?
 19. Wie zijn jouw rolmodellen? En herken je iets van jouzelf hierin vandaag?
 20. Wat maakt jou vandaag een goede vriendin/partner/dochter?

En dat waren een beetje de schrijfopdrachten voor nu. Hier kan je wel een tijdje mee vooruit denk ik. En nogmaals, schrijf natuurlijk vooral lekker waar jij over wil schrijven. Misschien wil je elke ochtend alleen maar opschrijven wat je die dag wil doen en wat voor weer het is, ook goed. Het is jouw morning journal. Wat voor jou werkt, is prima!

Heel veel journal plezier en tot snel weer!

Liefs, CreaChick

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk