DIY voor kinderen

Lama Surprise maken

Het is weer bijna Sinterklaas en daarom zijn Rick en ik weer aan de slag gegaan met een surprise. Dit keer wilden we het dier van het jaar gaan maken, namelijk een lama! Een surprise die voor zowel een jongen als een meisje leuk kan zijn met maar een paar kleine aanpassingen!

Wat heb je nodig?

 • 2 dozen
 • karton (wij gebruikten een doos van de cornflakes)
 • 4 wc rollen
 • schaar
 • zwarte stift
 • gekleurd crepepapier
 • wit papier
 • lijm (wij gebruiken een lijmpistool)
 • Eventueel mesjes als je dat lekkerder vindt werken dan een schaar
 • Acrylverf in de kleur van je lama
 • grote penseel

Hoe maak je het?

1. Knip het crepepapier in 6 gelijke stukken. Knip vervolgens allemaal kleine knipjes over de lengte, tot de helft! Het wordt dan van dat pinatapapier.

2. Plak de stroken crepepapier op de doos. Begin onderaan en werk rondom naar boven toe. Plak het steeds een stukje hoger. Plak het bovenop ook heel de tijd in rondjes tot je in het midden uitkomt.

3. Knip de nek uit een andere doos. Teken eerst een vorm die jij mooi vindt voor een nek en knip dat twee keer uit de doos.

4. Gebruik karton dat wat makkelijker buigt en plak dat aan de buitenkanten van de doos. Doe dat twee keer, dat de nek helemaal dicht is. Knip het overtollige karton weg met een schaar.

4. Knip uit de wc-rol een hoge driehoek en lijm de twee stukken op elkaar. Je krijgt nu een smaller voetje en een knie. Kleur de onderkant zwart met een viltstift en beplak de bovenkant met het crepepapier. Het laatste beetje dat aan de bovenkant overblijft kan je gewoon in de wc-rol stoppen.

Maak er vier, zodat je poten hebt voor de lama. Plak die onder de doos vast.

5. Maak voor de kop gebruik van deze vormen:

Zit dit in elkaar met de doos en het karton voor de buigende stukken. Mocht je dit te lastig vinden of hier niet uitkomen, dan kan je er altijd voor kiezen om een vierkante kop te maken door een andere doos te gebruiken. Dat staat ook leuk! Je kan ook onze video bekijken, dan zie je precies hoe wij het gedaan hebben:

Snij weer al het overtollige karton weg. Dit kan met een mesje, maar ook met een schaar.

6. Bekleed de nek met het crepepapier, net als het lichaam en de poten.

7. Schilder de kop met acrylverf. Ik gebruikte hiervoor acrylverf van de Action, door huidskleur en een drupje oranje/rood bij elkaar te mengen. Deze kleur kwam redelijk overeen met de kleur van dit crepepapier.

8. Maak ogen uit wit papier, door een groot rondje te tekenen. Maak met een zwarte viltstift de pupil erop. Plak deze ogen op de kop.

Versier het verder nog zoals je wil. Met neusgaten. Eventueel een gekke snor. Of een bril. Of maak er echt een Fornite lama van. Super leuk voor kinderen die helemaal weg zijn van Fortnite. Je hoeft dan alleen maar de kleuren van het crepepapier aan te passen naar de kleuren van de Fortnite lama en het kleedje op zijn rug te vervangen voor een bruine tas.

9. Maak nog een staartje door een bundeltje crepepapier dat ingeknipt is op te rollen en aan de achterkant vast te lijmen.

En klaar is je surprise. En als het goed is, is dit je resultaat!

Wij vinden hem heel schattig geworden. Hij is wel ietsjes uit verhouding, maar het is natuurlijk ook een karikatuur van een lama 😉 Ik ben heel benieuwd hoe jouw lama wordt. Deel je een foto? Op facebook of op instagram? We zien het heel graag!

Heel veel knutselplezier. Vergeet zeker niet even onze video te bekijken op YouTube en tot snel weer!

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk