DIY

Wacom Intuos Pro Medium Review

Een tijdje geleden mochten we van Coolblue een laptop testen waar je op kon tekenen. Super leuk was dat. Maris heeft daar toen wat doodles op getekend die jullie konden uitprinten voor je Bullet Journal. Die kan je overigens nog steeds printen als je dat leuk vindt. Vandaag test ik iets anders, namelijk een Wacom Intuos Pro Medium. Dit is niet een laptop, maar een tekentablet die je kan aansluiten op de computer.

Ik heb zelf nog nooit echt op een tekentablet gewerkt. Dus voor mij was het een nieuwe ervaring. Het werkt namelijk anders dan een gewone muis. Het aansluiten is net zo simpel, gewoon via een USB-kabel (en je kan deze zelfs draadloos gebruiken, want er zit ook een batterij in) maar het gebruik is anders. Omdat dit apparaat veel meer kan dan een standaard muis, moet je wel nog even wat software installeren en aangeven of je links of rechtshandig bent. Wacom installatie links rechts

Deze tekentablet kun je niet alleen met een pen, maar ook met je vingers besturen en dat werkt eigenlijk heel erg goed al. Nou heb je een tekentablet niet om hem vervolgens met je vingers te gebruiken. Al is het wel heel handig dat je ermee kunt scrollen en inzoomen zoals je dat op je telefoon ook kunt. Bij deze Wacom krijg je, naast de tekentablet, ook een pen en een mooie houder voor de pen.

Toen ik voor het eerst een streep zette met de pen op de tekentablet was ik verbaasd over hoeveel weerstand je hebt. Als je met pen of potlood op papier tekent heb je altijd een beetje weerstand. Je potlood glijdt niet over het papier alsof het glad is. Ik had verwacht dat, omdat het eigenlijk plastic op plastic is, dat je over de tekentablet heen zou glijden. Dat is dus echt niet zo! Het voelt gek genoeg alsof je echt met potlood op papier tekent. Als je goed luistert klinkt het zelfs alsof je echt schrijft. En wat het helemaal afmaakt, het apparaat is ook drukgevoelig. Dus hoe harder je drukt, hoe dikker de lijn wordt die je trekt. En dat is met schrijven en tekenen noodzakelijk voor het ‘echte’ gevoel en het meest echte resultaat.

Op de achterkant van de pen zit ook een ‘gummetje’. Ook die voelt lekker stroef als je ermee gumt. Met dit gummetje kun je dus je werk ongedaan maken. Dat je die weerstand hebt betekent natuurlijk wel dat het puntje van de pen slijt. Gelukkig kun je de penhouder openmaken en als je dat doet, vindt je daar 10 extra puntjes voor de pen. Dus daar doe je wel een aantal jaar mee.

Het is wel even wennen om ermee te werken. Er zit namelijk geen beeldscherm in de tekentablet. Dus dat betekent dat je niet naar je hand kunt kijken om te zien wat je doet. Je kijkt naar het scherm terwijl je bezig bent met schrijven of tekenen. Daar moet je dus écht even aan wennen. Ik had nog vaak dat ik dacht dat ik mijn pennetje op de juiste plek zette, maar dat dit niet het geval was. Maar na een dagje ermee werken, wordt je er vanzelf handiger in!

Aan de zijkant van de tablet zitten acht knoppen en een draaischijf. Die kan je naar wens instellen en die helpen je om snel te kunnen werken. Om bijvoorbeeld snel te kunnen wisselen tussen verschillende pennen als je aan het tekenen bent. Super handig!

Ben je nu al helemaal geinteresseerd dan kun je de Wacom Intuos Pro Medium bestellen voor €319,- bij Coolblue. Dat is wel een hoop geld, maar voor €199,99 heb je de Wacom Intuos Pro Pen & Touch Tablet S (een kleinere variant). En als je hem echt alleen maar als tekentablet wilt gebruiken, en dus geen gebruik maakt van je vingers, heb je al een Wacom Intuos S tekentablet vanaf €69,99!

Wat ik nu ga doen is oefenen met het apparaat, want ik wil er natuurlijk iets mee maken! Binnenkort zal ik laten zien wat ik ermee heb gemaakt en misschien kunnen jullie dit dan wel weer downloaden! Ik houd jullie op de hoogte!

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk