Bullet Journal

“Mijn allermooiste bullet dagboek”, dagboek voor kinderen

Vorig jaar begon ik met bullet journaling. Ik was nog maar net begonnen of mijn meiden keken hiernaar en vonden dit ook super interessant om te zien en om te doen. Dus eigenlijk kocht ik al vrij snel voor hen ook een klein, blanco notitieboekje waarin ze zich konden uitleven met het journalen. Niet dat zij er echt een bullet journal van maakten zoals ik dat deed, het werd meer een teken-/knip- en plakboek. Het echte bullet journal systeem konden ze nog niet echt toepassen. Dat maakte ook niet zo heel veel uit toen, we hadden een hobby die we samen deelden en voortaan begonnen wij het weekend met een tafel vol met knutselspullen, allemaal lekker aan het werk in onze eigen journal.

Afgelopen tijd merkte ik dat mijn oudste dochter wel wat probeerde haar bullet journal te veranderen. En zo kwamen er ineens kleine to-do lijstjes in haar journal. Super lief. Toch vond ze dit nog wel lastig en wist ze ook niet echt hoe ze dit moest doen. En toen zag ik ineens dit boekje, dat ik opgestuurd heb gekregen van Uitgeverij Deltas. Mijn allermooiste bullet dagboek, speciaal ontworpen voor kinderen. En dat leek me nou echt iets voor mijn oudste meisje. Dit is precies wat zij nodig heeft.

En nu denk je misschien, wat is daar zo speciaal aan dan? Dat is toch gewoon weer een notitieboek met puntjes? Dat hebben ze toch al? Nee, dit is echt even iets heel anders. Ik zal het je laten zien!

Dit boek is namelijk al helemaal voorgedrukt met prachtige illustraties, maar vooral met echte bullet journal pagina’s. Zo hoeven ze zelf iets minder na te denken wat ze er allemaal in moeten maken en is het iets makkelijker voor ze om hun journal ook echt te kunnen gebruiken als bullet journal, in plaats van als een plakboek.

Er zitten heel veel verschillende soorten pagina’s in. Films die je graag nog wil kijken, boeken die je nog wil lezen, favoriete uitspraken, dromen die je had, noem maar op. En elke pagina ziet er weer zo anders uit dan de vorige. Het is een waar cadeautje om naar te kijken, elke pagina weer.

Voor de rest zitten er ook trackers in, waarbij een kind kan bijhouden hoe vaak ze al hun kamer hebben opgeruimd, hun boeken hebben uitgelezen en ook nog genoeg ruimte over om hun eigen ideetjes erbij te schrijven. Oftewel, het helpt ze iets meer op weg en maakt het een stuk minder lastig voor ze om te beginnen.

Ook is er in het boek gedacht aan de wat creatievere kinderen. En zitten er genoeg bladzijdes tussen waarbij ze zich lekker kunnen uitleven en ook heerlijk creatief mogen zijn. Dus het is niet alleen maar een invulboek.

Ik ben echt super enthousiast over dit boek. Mijn oudste dochter van 7 jaar kan al niet wachten om erin aan de slag te gaan. Voor haar is dit echt ideaal, aangezien zij echt minder houdt van tekenen en kleuren, maar het wel heerlijk vindt om lekker van haar af te schrijven en bezig te zijn in boeken.

Mocht je ook enthousiast zijn? Dit boek is vanaf 20 juni (de verjaardag van mijn dochter, grappig he?), in de boekhandel en online te koop en kost 14,95 euro. Mijn allermooiste bullet dagboek, ISBN 9789044751628, kan je onder andere hier alvast bestellen.

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk