Waterverven

Waterverf Action testen

Toen ik laatst bij de Action aan het winkelen was, en op zoek was naar leuke spulletjes voor mijn bullet journal, zag ik dat de Action tegenwoordig best wel veel artikelen verkoopt om mee te waterverven. Zo ontdekte ik ook een nieuw waterverfpallet dat ik nog niet eerder had gezien. En ook… aquarelpapier voor nog geen eens twee euro! En dat is voor aquarelpapier heel goedkoop. Ik was hier heel nieuwsgierig naar en besloot van alles voor het waterverven mee te nemen.

Dit was wat ik meegenomen had. Een aquarelblok, twee verschillende soorten waterverf (in blokjes en in tubes), aquarelpenselen, een penselenbekertje en een mengpallet. Ik besloot als eerste het papier met de waterverfset in blokjes te gaan testen.

Helaas viel dit resultaat me erg tegen. Het water werd onwijs opgezogen door de verfblokjes en daardoor viel er niet goed mee te werken. Ook vond ik het uiteindelijke resultaat op het papier niet echt mooi. De kleuren waren ook heel poederig en gaven af nadat ze droog waren.

Ik besloot het ook op goed aquarelpapier te testen dat ik al in huis had van het merk Strathmore en dit werd al iets beter. Maar alsnog, toen het opdroogde, veegde je de verf als poeder zo weer van je papier af. Zonde.

Vervolgens had ik nog de tubes waterverf. Wat me meteen opviel was dat de verf niet echt goed mengde met het water. Er bleven kleine restanten verf tussen het water dat maar niet wilde oplossen. En de uiteindelijke kleuren waren ook niet heel geweldig. Je hebt eigenlijk een hele dikke druppel verf nog en een mini druppeltje water om een klein beetje kleur te krijgen op je papier. Dan ben je natuurlijk zo door je verf heen. Zonde.

Ik wilde wel graag het verschil zien met een wat duurder waterverfsetje, maar dan wel de budgetlijn. Dus niet dat ik professionele waterverf ga vergelijken met low budget spullen, want dat is niet eerlijk. Maar wat een verschil! Het droogt zoveel mooier op, zoveel meer kleur en je hebt maar zo’n beetje verf nodig! Nu snap ik helemaal weer waarom ik waterverven vroeger niet leuk vond (aangezien ik altijd werkte met goedkope verf).

Van deze test heb ik een video gemaakt, waarin ik meer hierover vertel, ook laat zien wat alles kost en een pagina in mijn art journal laat zien die ik gemaakt heb met deze waterverf. Alles in deze video is niet gesponsord, het is mijn eigen aankoop en mijn eigen ervaring ermee! Bekijk de video hier:

Vorige blog Volgende blog