DIY voor kinderen

Uitnodiging Kinderfeestje paard

Mijn oudste dochter is gek van paarden en wilde daarom ook, nog voor haar verjaardag, een paardenfeestje geven met wat vriendinnen. Uiteraard hoort hier een paardenuitnodiging bij, dus mijn oudste dochter en ik zijn samen aan het knutselen geweest om een uitnodiging te maken. Natuurlijk kun je ze ook gewoon kopen in de winkel, maar zelf maken is uiteraard veel leuker 😉

Wat heb je nodig?

  • bruin kartonpapier (of zoals wij hebben gebruikt, bruin stevig kraftpapier)
  • potlood
  • gum
  • zwarte pen of stift
  • schaar

Hoe maak je het?

1. Teken op het papier een paardhoofd. Je hoeft alleen maar de buitenlijnen te hebben. Zoek eventueel op internet voor een voorbeeldje en zorg dat de buitenkant een beetje lijkt op een paard. Knip die vervolgens uit. Dit is je mal.

2. Trek je paardenhoofd om op het bruine papier. Als je klaar bent, draai je het paardenhoofd om, leg je die aan de onderkant (zorg dat het netjes aansluit) en trek je hem daar ook om. Knip dit weer uit. Dit wordt de kaart. Als je meerdere uitnodigingen moet maken is het handig om deze kaart nu over te trekken, dan worden ze allemaal gelijk.

3. Knip alle kaartjes uit, vouw je kaart dubbel in het midden waar de paardenhoofdjes elkaar raken. Zorg dat de hoofdjes netjes op elkaar vallen. Maak op de buitenkant met een zwarte pen een oogje en eventueel een neusgaatje. Schrijf aan de binnenkant wanneer het feestje is en richt dit in zoals jij dat mooi vindt. Wij hebben wat gespeeld met kleine letters en grote letters, maar leef je hiermee uit.

4. Schrijf op de voorkant nog de naam van het kindje. En klaar is je uitnodiging.

Niet te lastig, daardoor super leuk om samen met je kind te maken en het resultaat is hartstikke leuk. Mijn dochter was gek op haar uitnodiging en al haar paardenvriendinnetjes vonden hem geweldig! Je kan hem nog meer versieren, eventueel met een touwtje als halster of er nog iets op tekenen, maar dat wilde mijn dochter niet. Mocht je hem ook gaan maken, veel knutselplezier saampjes! En mocht je het hebben gemaakt, stuur me dan even een foto. Op Instagram, of op Facebook. Dat vind ik leuk om te zien! Geniet van het mooie weer, ik ga ook weer naar buiten 😉

Tot snel weer!!!

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk