Bullet Journal

Tekenen op een laptop + gratis print

Een paar weken geleden werd ik benaderd door CoolBlue, met de vraag of ik de Microsoft Surface Pro met 4GB wil uitproberen en kan laten zien wat voor creatiefs je hier allemaal mee kan doen. De surface is een laptop. Het lijkt heel erg op een tablet als je het voor het eerst ziet, vooral omdat je gewend bent bij een laptop dat er een toetsenbord aan zit en dat je het apparaat dicht kan klappen en dat een tablet dit niet heeft. Toch is het echt een laptop. Er staat ook het Windows besturingsysteem op, zoals je gewend bent van je gewone computer, het heeft een goede processor, veel geheugen en een grote harde schijf, dingen die een tablet weer niet heeft. Je kan eigenlijk wel zeggen dat dit apparaat de voordelen heeft van een tablet EN van een laptop.

De Microsoft Surface Pro koop je zonder accessoires. Op zich kan je er dan al prima mee werken, maar omdat ik er echt goed op wil tekenen heb ik er nog een pennetje bij besteld die speciaal gemaakt is voor deze surface. Je kan overigens ook een toetsenbord erbij bestellen, dat je erop vast kan klikken. Hierdoor kan je hem ook echt dichtklappen en voelt het ook meer als een laptop. Maar die spullen krijg je er dus nog niet bij als je hem besteld.

Ik ben vooral op deze tablet gaan tekenen. En het viel me op hoe goed dat werkt. Je krijgt er al standaard een tekenprogramma bij, Sketchbook. Deze is al best wel uitgebreid, maar wil je ook met layers werken, dan zal je de uitgebreide versie moeten aanschaffen. Ik heb gebruik gemaakt van een andere app, genaamd Sketchable. Ongeveer vergelijkbaar met de app die je er standaard bij krijgt. Wat ik vooral zo fijn vind aan deze surface, is dat je eindelijk eens goed op de computer kan tekenen. Je kan natuurlijk ook een tekenpad kopen en die aan je computer aansluiten, maar dan zit je toch naar een scherm te kijken en niet naar je tekenwerk zelf. Dit geeft echt het gevoel alsof je in een boekje aan het tekenen bent. En omdat ie zo plat kan als een tablet is dat ook heerlijk om ‘s avonds mee op de bank te zitten.

In deze video kan je zien hoe ik erop werk, hoe de laptop er uitziet en zie je me er ook iets op tekenen:

Wat ik net al schreef, je krijgt er nog niet standaard een toetsenbord bij. Gelukkig kan je wel gewoon met een USB-aansluiting een toetsenbord en muis aansluiten. En dit maakt het daadwerkelijk werken erop wel iets makkelijker. Vooral als je echt met een fotobewerkprogramma wil werken. Dus mocht je van plan zijn deze laptop aan te gaan schaffen, dan raad ik wel aan om er niet alleen een pennetje, maar ook zeker een toetsenbord bij te bestellen.

Deze Microsoft Surface Pro kost, in de versie zoals wij hem hebben inclusief pennetje, €1158,99 en kan je hier bestellen, de pen vind je hier. Dat is een hoop geld, maar je krijgt er wel een goede laptop voor, met extra mogelijkheden, die zeker voor creatievelingen absoluut fijn zijn!

Ik heb op deze Surface een aantal tekeningen gemaakt, en deze tekeningen deel ik hier als printable. Die mag je uitprinten. Kan op gewoon papier, uiteraard ook op stickerpapier, die je eventueel in je bullet journal zou kunnen gebruiken. De plaatjes zijn gratis, maar mocht je ze gebruiken in je bullet journal en er een foto van delen op internet, dan zou ik het wel leuk vinden als je me daar dan even bij tagged.

Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Advertisement

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk