Pocket Scavenger

Wat is een Pocket Scavenger + video

Omdat het weer wat lekkerder weer wordt buiten, heb ik ook weer heel veel zin om eens iets anders te doen dan de creatieve dingen die ik nu altijd doe. Ik kwam op internet een boekje tegen dat al wat ouder is, uit 2013, maar het leek me zo leuk dat ik het toch bestelde.

Het is de Pocket Scavenger, en het idee van dit boekje is dat je een opdracht maakt. Hier staat wat je voor spullen moet gebruiken voor die opdracht, bijvoorbeeld een stukje mos, dat je dan nog buiten eerst moet zoeken. Hier ga je vervolgens iets mee maken. Om het nog iets creatiever te maken en je wat uit je comfortzone te halen, kies je onderin het boekje nog een extra opdracht, die je het object dat je moest zoeken laat veranderen.

Mijn dochtertje was niet helemaal fit gisteren en bleef een dagje thuis van school, dus we besloten even een frisse neus te gaan halen en een wandeling buiten te gaan maken, om meteen te gaan beginnen met een eerste pagina uit dit boekje, waarbij ik verschillende soorten bladeren nodig had.

Thuis koos ik de extra opdracht “voeg transparante lagen toe” en hiermee zou ik het moeten gaan maken. Hoe het verder ingericht wordt, dat mag je over laten aan je eigen creativiteit, als je deze objecten er maar in verwerkt. Super leuk! Dus ik ging meteen aan de slag, ook al had ik nog geen idee wat ik wilde gaan maken.

Ik besloot een ballerina te gaan maken met verf en zwarte pen, de bladeren te gaan gebruiken voor de rok en de transparante lagen erop te plakken, zodat de bladeren en bloemen ook mooi blijven. Aan de andere kant heb je nog ruimte voor je verhaal over de zoektocht naar de objecten.

En dit is het resultaat geworden:

Ik vind het super leuk om te doen. Op deze manier maak je toch eens iets anders dan dat je normaal gesproken maakt, omdat je al een beetje een opdracht krijgt en het zorgt er echt voor dat je je creativiteit ook op een hele andere manier gaan gebruiken. I love it.

Ik heb hier ook een video van gemaakt, waar ik het iets uitgebreider nog uitleg en je ook meeneem in het hele proces!

Vorige blog Volgende blog