DIY voor in huis

Glow in the dark tafel

Vorige keer zagen jullie hoe ik met gietepoxy een Glow in the Dark nachtlampje maakte. Dit keer ga ik met diezelfde glow in the dark en met nog wat andere pigmenten een tafeltje maken. Een tafel die dus glow in the dark licht geeft als het ‘s avonds donker is. En het resultaat vind ik heel erg leuk! Hoe je dit tafeltje ook kan maken, lees je hier:

Wat heb je nodig?

  • Tafel met leuke uitsparingen (die van mij is van de Kwantum, 15 euro).
  • Glow in the dark poeder in 3 pigmenten. Ik gebruikte Aqua, Cobalt en Groen.
  • 0.95 kg Mastercast Artwork Resin (dit is een wat dikkere gietepoxy met UV stabilisator erin)
  • mengbekers
  • houten spatels
  • een plastic spatel
  • handschoenen
  • kwast

Hoe maak je het?

1. Meng 200 ml gietepoxy. Verhouding gewoon 1:1, dus je hoeft niet te wegen. Roer dit even een tijdje stevig door. Verdeel dit over drie mengbekers en voeg overal 2 theelepels glow in the dark pigmentpoeder aan toe. Roer het even goed door met een spatel. Tip: schrijf op de bekers welke kleur er in welke mengbeker zit, zodat je zeker weet dat je de goede kleur pakt.

2. Vul met een spatel voorzichtig alle uitsparingen. Ga zelf los qua creativiteit hoe je de kleuren verdeelt. Laat het 12 uur goed uitharden voordat je verder gaat.

3. Meng weer 200 ml gietepoxy en gooi dit over de tafel heen. Verspreid het met een spatel. Mocht je het net zo doen zoals ik gedaan heb, blijf er dan een tijdje bij zitten om de randjes netjes te krijgen met een kwast. Makkelijker is misschien om met tape een rand rondom te tafel te maken, zodat de epoxy er niet af kan stromen. Je krijgt dan alleen geen glanzende zijkant. Laat dit vervolgens 24 uur goed uitharden.

Laat je tafeltje even goed opladen overdag in de zon en dit is dan je resultaat als hij overdag staat:

En als het avond is en alles donker is in huis:

Ik vind het zo cool. Het geeft zo’n super leuk resultaat. Wij hebben dit tafeltje op zolder staan, wat onze game zolder is. En daar past ie zo goed bij. Wil je graag zien hoe ik hem gemaakt heb, hier is een video ervan:

Mocht je dit tafeltje ook willen maken, alles wat je hiervoor nodig hebt, behalve het tafeltje zelf, kan je bestellen op de webshop van Polyestershoppen.nl.

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk