DIY voor in huis

DIY Marmer tafel namaken

Vorige keer zagen jullie hoe ik met gietepoxy een Glow in the Dark nachtlampje maakte. Dit keer maakte ik met diezelfde gietepoxy iets heel anders. Namelijk een tafelblad. Dat spul is super sterk en door de pigmenten die er zijn tot elk kleurtje te maken dat je wil. Wat mij heel erg leuk leek, was een marmer tafelblad na te maken. Tegenwoordig zijn ze helemaal hip. De ronde houten tafels met een marmer blad erop. En die kosten nogal wat. Daarom probeerde ik het eens uit om zoiets na te maken. Met een goedkoop tafeltje van de Kwantum!

Wat heb je nodig?

 • rond hout tafeltje, met onbehandeld blad (die van mij is dus van de Kwantum, 14 euro)
 • 250 ml gietepoxy component A en B samen
 • mat wit pigment
 • metallic donkergrijs pigment
 • UV-stabilisator
 • spatels
 • mengbekers
 • sateprikker
 • handschoenen
 • eventueel een weegschaal (je kan ook afmeten met de mengbeker)
 • gasbrander
 • waterpas

Hoe maak je het?

1. Meng alle gietepoxy’s, zoals aangegeven staat op de verpakking. Voeg ook een beetje UV-stabilisator toe (staat ook aangegeven op de verpakking hoeveel je moet toevoegen), zodat je tafel niet gaat vergelen door de zon. Verdeel de gemengde epoxy over twee mengbekers. Voor het wit heb je 200 ml nodig, voor het grijs kan je 50 ml nemen.

2. Zorg dat je tafelblad waterpas ligt. Leg er eventueel wat roerstokjes onder, zodat het echt recht ligt. Neem hier even de tijd voor. Als het niet waterpas ligt ga je niet het resultaat krijgen dat je wil, omdat de kleuren dan verzakken naar één kant toe.

3. Gooi de witte epoxy over het tafelblad. Maak alles op en beweeg je tafelblad een beetje heen en weer dat het overal goed zit.

4. Ga met een sateprikker effectjes maken in de witte epoxy.

In deze video kan je goed zien hoe ik dat gedaan heb:

5. Laat het een half uur drogen en ga dan nog een keer stap 4 herhalen op sommige plekken.

6. Ga zacht met de brander eroverheen om luchtbellen eruit te krijgen. Deze stap hoeft niet perse, maar maakt het resultaat wel mooier. Pas op dat je niet te lang blijft hangen op hetzelfde punt, want dan krijg je geel marmer, in plaats van wit 😉

7. Laat je tafelblad nu 24 uur goed drogen, zet hem in elkaar en dit is je resultaat geworden:

Helemaal niet super veel werk. De voorbereiding kost nog de meeste tijd denk ik. En het laten drogen natuurlijk, maar daar heb je verder geen omkijken naar. Het resultaat heb je echt verrassend snel en het is ook nog eens heel erg ontspannend en leuk om te doen!

Wij zijn super blij met dit tafeltje. En ik vind dat het verrassend goed op marmer lijkt. Ik heb het zelf vrij rustig gehouden, aangezien ik daar van hou, maar mocht je meer van het grijze marmer houden in plaats van het witte, dan kan je natuurlijk nog veel meer strepen toepassen. Zelfs met deze hoeveelheid epoxy, want ik had nog genoeg donkergrijs over.

Veel knutselplezier en tot snel weer!!!

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk