DIY

DIY Kerstster

Wij hadden thuis nog een hele oude kerstster. Ooit eens gekocht in een kringloopwinkel. Maar eigenlijk vonden wij die niet zo mooi. Dus besloten we een nieuwe te maken! En het kostte ons maar een paar cent aan materiaal, aangezien we hem vooral gemaakt hebben met een krant. Hoe je het moet maken, lees je hier:

Wat heb je nodig?

  • een krant
  • schaar
  • lijmpistool
  • 10 sateprikkers
  • 20 lampjes
  • (zwarte) spuitverf

Hoe maak je het?

1. Knip de krant doormidden. Zorg dat je tien stroken papier hebt.

2. Rol de krant schuin om de sateprikker heen, rol helemaal door tot het einde en lijm het laatste stukje vast. Maak in totaal tien van deze rolletjes.

3. Gebruik vijf rolletjes en lijm die vast op de punten tot de vorm van een ster.

4. Gebruik de andere vijf rolletjes om de ster op te vullen. Begin in een punt, lijm het daar vast, trek het recht naar beneden toe en lijm het vast op einde van de ster. Knip het stukje dat je over houdt eraf (zie foto hieronder voor een duidelijk plaatje ervan).

5. Lijm de opengeknipte stukjes dicht.

6. Spuit de ster aan twee kanten goed dekkend met de spuitverf.

7. Lijm de lichtjes aan de achterkant vast met het lijmpistool. Zorg dat je bovenin de punt begint en stop ook bovenin de punt. Het snoer van de lampjes is ook meteen je ophangsysteem.

En klaar is je kerstster. Dit is dan het resultaat:

 

Een goedkope DIY, ook zo klaar en hartstikke leuk om te maken. Wil je zien hoe wij die van ons gemaakt hebben? Dat kan je zien in deze video:

Veel knutselplezier en tot snel weer! Doei!

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk