DIY voor kinderen

Glow in the dark Nachtlampje maken

Sinds een paar weken werk ik samen met Polyestershoppen.nl. Ik mag spullen die zij verkopen uitproberen en maak daar dan een video van voor hen kanaal. Hartstikke leuk, want daardoor maak je ineens hele andere dingen dan die je normaal gesproken maakt. Met hele andere spullen ook. Ik begon met het maken van een heel klein glow in the dark nachtlampje voor onze dochters. En dan nagemaakt van een favoriet stukje speelgoed. En hoe kan het ook anders, het is Elsa van Frozen geworden 🙂 Wat best een uitdaging is, want die had nogal veel detail en kleine onderdelen. Maar ik houd wel van een uitdaging!

Om te beginnen moet je het stukje speelgoed namaken door een mal te gaan maken. Ik maakte de mal met siliconenrubber. Had ik nog nooit eerder gedaan, het leek me ook onwijs lastig, maar dat viel eigenlijk alles mee. Je mengt de componenten bij elkaar zoals aangegeven staat, je giet het in een bakje, terwijl je speelgoedje erin zit en dan is het eigenlijk een kwestie van wachten tot het droog is en dan je speelgoedje er weer uithalen.

Hier zie je hoe ik die mal gemaakt heb:

Toen die mal klaar was kon ik beginnen met het gieten van epoxy, waar het nachtlampje van gemaakt zou worden. En dat vond ik ook super spannend. Want ik had namelijk nog geen idee hoe ze binnen in die mal geworden was. En dus ook geen idee hoe ze eruit zou komen. Ook dit was eigenlijk niets anders dan de componenten mengen, er glow in the dark poeder aan toevoegen, gieten en wachten maar. Dit moet wel lang drogen. Pas na 24 uur is het echt goed uitgehard. Hoe het ging zie je hier:

Ik vind het voor een eerste keer echt verrassend goed gelukt! En het leek me zo eng, maar het valt eigenlijk echt HEEL erg mee.

En wat geven ze goed licht zeg. Normaal werkt glow in the dark nooit zo heel goed vind ik. Maar deze glow in the dark geeft tot midden in de nacht nog licht en hoeft echt maar heel even op te laden. Oftewel, echt een nachtlampje zo.

Het leuke is, is dat je de mal net zo vaak kan gebruiken als je wil. En het is zelfs voedselveilig, dus ik zou er zelfs chocoladepopjes van kunnen maken. Of ijsklontjes 😉 Wat ik al heb uitgetest en gewoon prima werkt!

Onwijs leuk om dit te proberen! Het is wel wat prijzig om te maken, dus ik zou wel aanraden het voor iets te maken waarvoor je de mal ook heel vaak kan gebruiken, maar het werkt echt verrassend goed. Ik had niet verwacht dat ze er zo mooi nagemaakt uit zou komen!!

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk