Haken

Hoe lees je een telpatroon?

Als ik mijn haakpatronen maak, dan schrijf ik over het algemeen alles uit. Sommige gedeeltes verwerk ik in een telpatroon. Ik merk dat er vaak mensen zijn die aangeven dat ze het lezen van een telpatroon lastig vinden of nog nooit hebben toegepast. De reden waarom ik een telpatroon in mijn patronen gebruik, is omdat je dan meteen kan zien hoe de steek eruit komt te zien als je het haakt en het duidelijker is dan dat je het helemaal uitschrijft. Om de mensen te helpen die nog nooit gehaakt hebben met een telpatroon, leer ik jullie vandaag hoe je een telpatroon moet lezen.

Voordat je kunt beginnen met het lezen van een telpatroon, zal je moeten weten wat de symbolen die gebruikt worden betekenen. Hieronder zet ik de symbolen neer die ik in mijn patronen wel eens gebruik, maar ik maak vooral gebruik van het symbool voor de losse, vaste, half stokje en stokje:

haaksymbolen telpatroon

Hoe je nu dan deze symbolen moet lezen in een daadwerkelijk telpatroon, leg ik je in deze video uit:

Ik hoop dat het nu duidelijk is hoe je een telpatroon moet lezen. Probeer het gewoon een paar keer uit en je zal zien dat je het uiteindelijk super snel kan lezen en het mist als het niet bij een patroon wordt toegepast. Het maakt het zo makkelijk om in één oogopslag te kunnen zien wat je gaat maken en meteen te zien wat het resultaat ervan wordt, dat er een wereld voor je open gaat als je dit even leert lezen. Lastig is het niet, je moet alleen even weten hoe en de symbolen onthouden. Maar dat moet goed te doen zijn en anders kan je het altijd hier nog even opzoeken!

Heel veel succes!

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk