DIY voor kinderen

Eenhoorn traktatie maken

Vandaag is mijn oudste dochtertje alweer 7 jaar oud geworden. En aangezien ze helemaal gek is van eenhoorns, wilde ze heel graag op school iets trakteren met eenhoorns. We probeerden op internet wat inspiratie op te doen, maar vonden niet echt iets dat we leuk vonden. Dus we besloten zelf een traktatie te verzinnen. En samen kwamen we tot deze traktatie. En zo gemakkelijk eigenlijk. Mijn dochter was er ook helemaal weg van. Lees snel hieronder wat je nodig hebt en hoe je het moet maken. 

Wat heb je nodig voor een klas met 30 kinderen?

  • 30 rietjes (wij namen witte en roze, maar je mag natuurlijk kiezen wat je mooi vindt)
  • een (kleuren)printer
  • schaar
  • lijm
  • nietmachine
  • 30 boterhamzakjes
  • Een grote doos
  • Iets om de doos mee te versieren
  • snoep voor in de zakjes (naar eigen invulling).

Hoe maak je het?

1. Begin met het uitprinten van deze twee printables (door mij getekend):

Print de pagina’s allebei vijf keer uit. Waarom? Zodat je een voor en achterkant voor de eenhoorn hebt. Het is wat meer knipwerk, maar het maakt het zoveel leuker. Gewoon een kopje thee erbij, op de achtergrond een leuk televisieprogramma op, je man dwingen te helpen met knippen en het is zo gedaan 😉

2. Lijm één eenhoorn aan de achterkant helemaal in. Plak in het midden het rietje (moet niet boven de eenhoorn uitkomen) en plak het spiegelbeeld eenhoorntje erbovenop. Zorg dat je ze netjes op elkaar sluit voor het mooiste resultaat. Doe dit eventueel samen met je kindje. Die van mij van 7 jaar kon dit dus al heel erg goed en vond het super leuk om hierbij te helpen;

3. Vul zakjes snoep (of laat dit je kindje doen, vinden ze ook heel leuk) en knoop ze dicht;

4. Hang de zakjes onder het kopje van de eenhoorn en maak ze vast met een nietje;

5. Pak de doos en versier de doos naar wens. Wij hebben het met roze papier gedaan en washi tape. Als de doos versierd is prik je bovenop 30 gaatjes erin met een schaar;

6. Zet de eenhoorns in de gaatjes, theedoek eroverheen en klaar is de traktatie!!

Een simpele traktatie. Wel even iets meer knipwerk dan je misschien gewend bent, maar het ziet er hartstikke gezellig uit. En je kan het prima al een paar weken van te voren maken, want het is niet zoals met cakejes dat het niet lekker blijft. En dat vind ik ideaal. Dat het niet zo op het laatste moment allemaal aankomt.

Succes met maken!

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk