DIY voor kinderen

Kleuterklas aankleding

Mijn jongste dochtertje is sinds dit schooljaar naar een nieuwe kleuterklas gegaan. Er waren dit jaar zoveel aanmelding binnen gekomen dat er niet drie, maar vier kleuterklassen komen. En de kleuterklassen werden wat gemengd, zodat er niet alleen maar jongsten in één klas komen te zitten. Mijn jongste dochtertje (nu groep 2) werd dus overgeplaatst naar de nieuwe kleuterklas. In het begin vond ze dit niet zo leuk om te horen, maar kinderen wennen heel snel en na een middagje in haar nieuwe kleuterklas wennen vond ze het al helemaal geweldig.

In de klas moest nog veel gebeuren. Spullen moesten geregeld worden, want die waren er nog niet en een heel lokaal dat eerst van groep 6 was moest verbouwd worden tot een kleuterklas. Hier hadden ze wat hulp bij nodig en voor creatieve dingen meld ik mij altijd graag aan. Had je vast niet verwacht 😉 

De juffen van de nieuwe kleuterklas wilden heel graag de klas inrichten in de stijl van Dagmar Stam. Voor de mensen die haar niet kennen, zij illustreert veel prentenboeken, en haar tekeningen zijn altijd ZO leuk om naar te kijken. En omdat het lokaal nog zo kaal was vroegen ze of ik anders een raamschildering kon maken. Ik had het nog nooit eerder gedaan, wel eens een schildering op de muur, dus dat moest vast lukken.

In een boek vond ik een hele leuke tekening die we op het raam wilden hebben. Met wat inscannen, uitprinten en nog vaker inscannen konden we het goed vergroten. Aan de buitenkant van het raam plakte ik de tekeningen op en aan de binnenkant kon ik het toen zo overschilderen. Toen alles droog was nog een zwart lijntje eromheen en tadaa… Dit is het resultaat geworden:

Super simpel eigenlijk op deze manier. Wist ik in ieder geval zeker dat de poppetjes goed in verhouding werden. En heerlijk om te doen. Lekker in het zonnetje, op het raam schilderen. Kan je mij altijd voor vragen. Ik vind dat zo leuk!

Van een andere basisschool konden ze nog wat oude spullen overnemen. Zoals een kiesbord, waarop kinderen hun foto kunnen hangen bij de hoek waar ze willen spelen. Zo zag het kiesbord eruit:

De juffen vonden dit niet zo mooi en vroegen aan me of ik dit in de zomervakantie over wilde schilderen. Ik mocht er creatief mee zijn als ik wilde, ik mocht het ook gewoon bijwerken en zo teruggeven. Uiteraard was ik dat laatste niet van plan. Als ik creatief ermee mag zijn en alles mag… dan ga ik ervoor. En sowieso vond ik dit echt VEEL te druk en aanwezig. Kleuterklassen zijn al snel zo druk met al die knutselwerken en spulletjes. Dus ik besloot het in een rustige kleur te houden. Nadat alle haakjes eruit waren gaf ik het één kleur, Early Dew, dat is een mintgroene kleur (dat had ik nog in huis) en toen het droog was besloot ik op die plek waar nu die plant zit iets anders te schilderen. En aangezien ze een Dagmar Stam klas willen…

Licht met potlood maakte ik een schets, nagetekend uit weer één van haar boeken, gecombineerd met wat andere platen, omdat ik er meer kinderen bij wilde hebben. Daarna begon ik met schilderen (acrylverf), even laten drogen, omtrekken met pen en zo hangt ie nu in de klas van mijn jongste dochter:

De juffen waren er super blij mee en vonden het heel fijn dat ie zo rustig geworden was. Gelukkig maar 🙂 Was een beetje een gokje, aangezien ik het zonder overleg moest doen, in de zomervakantie. Maar hij hangt ook heel erg leuk in de klas. Er hangt nu nog een Digi-bord voor, maar die krijgt binnenkort een ander plekje, dus dan hangt ie helemaal goed.

Leuke werkjes vind ik dit altijd. Ik hou van schilderen en dit soort dingen maken, maar voor jezelf doe je dit toch niet zo snel (want… wat moet ik ermee?). En de school is er altijd heel erg blij mee. Dus… Win-win!

PS. Op Instagram plaats ik ook wel eens Story’s. En daar deel ik dan onder andere deze dingen die ik maak. Stap voor stap kan je dan meekijken. Als je dat leuk vindt, kan je me hier volgen!

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk