Bullet Journal

Bullet Journal Pagina’s #3

Heee allemaal! Ik heb afgelopen week weer heerlijk in mijn journal gewerkt. Het weer was er ook wel naar. Want het is echt zomaar heel snel herfst geworden. Geen echte nazomer, gewoon meteen lange broeken, sjaals en jassen weer. Ik vind dat niet zo erg, want de herfst is mijn favoriete seizoen van het jaar (ik ben raar, ik weet het), maar ik houd heel erg van de regen, het donkere, kaarsjes, de kou, de haard aan, de kleuren en geuren buiten. Daarom werd mijn eerste pagina van die week ook in het thema herfst.

Ik probeerde mezelf met mijn twee dochters na te tekenen. Mijn oudste dochter (in het midden op de tekening) vind ik echt heel goed gelukt. Ze lijkt heel goed. Over de rest van de tekening was ik minder tevreden, maar ik ben nogal perfectionistisch denk ik. Hoe dan ook vond ik deze pagina heel leuk gelukt. Meer een schets/dagboek pagina dit dus.

Ik ben bezig met een nieuw haakproject. Op mijn facebook groep vroeg ik jullie wat mijn volgende haakproject moest worden. En de meeste stemmen gingen naar een lekkere trui. Een grote, off shoulder trui, waar je je helemaal in kan verstoppen en lekker in voelt. Nou, daar had ik zelf ook SUPER veel zin in, zo’n trui mist momenteel ook echt in mijn kast, dus de garen lagen niet lang daarna in huis en kon ik er al aan beginnen. En uiteraard komt daar weer een ontwerp van, waarbij ik mijn journal ook kan bijhouden hoe ver ik al ben en hoeveel ik nog moet haken. Je ziet, het schiet al redelijk op. En ik hoop dat het weer gaat worden zoals ik wil en het in mijn hoofd heb zitten. Maar tot dusver gaat het goed.

Sinds ik mijn journal heb merk ik dat ik eigenlijk helemaal niet zo veel knutselspullen in huis heb. Erg toch? Kan toch niet als je CreaChick heet? Ik zal je eerlijk zeggen dat ik, voor mijn journal, vooral werkte met goedkope potloden van de action, verf van de big bazar of van de kinderafdeling en troepstiften van mijn kinderen. Zo’n zwarte stift die het nog maar voor de helft doet. Je kent het vast. En daar maakte ik mijn tekeningen altijd mee. Ik merk dat ik nu toch wel wat meer behoefte begin te krijgen in wat betere spullen. Waarmee ik nog veel meer dingen kan maken.  Daarom ontstond er ook maar een hele wishlist, met knutselspullen die ik heel graag zou willen hebben. Ooit 🙂

Ook dacht ik na over de video’s die ik uiteindelijk allemaal wil gaan doen op mijn YouTube kanaal. Tot dusver bestaat het uit Sims video’s, af en toe een haak tutorial en sinds kort ook Bullet Journal filmpjes en shoplogs. En ik wil hier echt heel veel meer mee gaan doen en ook van alles terugkerende items gaan maken. Dus dat werkte ik hier uit op een pagina hoe ik dat dan voor me zie.

Ik doe niet alleen aan een voorjaarsschoonmaak hier in huis, maar ook aan een herfstschoonmaak. Ik heb na de zomer mijn huis altijd een beetje verwaarloosd en merk dat ik, voordat we de donkere maanden in gaan, echt het huis even door moet gaan. En zo ontstond er een hele lijst met wat er gedaan moest worden. En nog beter, inmiddels is bijna de hele lijst afgevinkt. We hebben drie keer de hele auto afgeladen gehad met troep dat naar het grof vuil moest. Dus je kan nagaan, het was nodig 😉

Mocht je deze pagina trouwens mooi vinden en ook willen maken, ik heb er een video van gemaakt, waarin ik stap voor stap laat zien hoe je deze pagina opbouwt en maakt. Je kan hem hier zien:

Als je deze pagina ook gemaakt hebt, zou ik het heel leuk vinden om jouw versie ervan te zien. Wil je me dan taggen op Instagram? Of op Facebook? Dat zou ik heel leuk vinden! En abonneer je dus ook even op mijn kanaal als je dit leuk vindt, want ik wil dit soort filmpjes vaker gaan maken.

Tijdens het haken vind ik het heerlijk om video’s op YouTube te kijken waarbij ik niet hoef te kijken. Daarvoor gebruik ik vaak Ted filmpjes voor. Waarbij mensen spreken over een bepaald onderwerp. Je hoeft niet echt te kijken en kan in de tussentijd gewoon meeluisteren. Ik ontdekte daar inspirerende filmpjes van Simon Sinek, over hoe je een goede leider kan worden en succes kan boeken met je bedrijf. Tja, de manager in mij, ik kijk dat graag. En ik wilde heel graag wat aantekeningen hiervan maken. Dus die kwamen, voor het eerst ooit, in mijn bullet journal. Super leuk eigenlijk, kan ik het later gewoon nog eens rustig teruglezen. Tijdens het haken was ik dus niet alleen mijn patroon aan het bijhouden in een boekje, maar in mijn andere boekje ook nog aantekeningen van wat ik aan het kijken was.

En dat waren mijn pagina’s van afgelopen week. Ik hoop dat jullie het weer leuk vonden om te kijken! En nu ga ik weer snel verder met haken! En journalen! Ik zie jullie snel weer!

Liefs, Maris

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk