Bullet Journal

Handlettering doe je zo!

Sinds vorige week ben ik begonnen met het bijhouden van een Bullet Journal. En zoals ik toen al zei, leek het helemaal niks voor mij. Dat ik daar inmiddels op teruggekomen ben weten jullie al. Een van de redenen waarom handlettering niets voor mij zou zijn, was: “Ik kan niet zo heel mooi schrijven”. En dat is echt niet gelogen. Ik typ namelijk meer dan dat ik schrijf en als ik schrijf is het zo vlug, rommelig en onleesbaar. Een doktershandschrift is er niets bij. Soms sta ik in de supermarkt en kan ik mijn eigen briefjes niet eens meer teruglezen. Maar nu ik begonnen ben met een Bullet Journal, leek het me handig hier dan ook eens aan te werken. En zo kwam er een handleiding voor handlettering op mijn tafel. 

En er was één ding dat ik al heel snel ontdekte. Het handschrift van de basisschool verleer je nooit meer. Ik heb al jaren niet meer aan elkaar geschreven, sterker nog, toen ik de basisschool verliet was dat het eerste dat ik niet meer ging doen. Aan elkaar schrijven. Ik had er zo’n hekel aan en vond het zo lelijk. Nooit verwacht dat ik op mijn 30e ineens weer, uit mijzelf, aan elkaar zou gaan schrijven. Maar, je verleert het dus nooit, want na twee keer een paar woordjes op papier zetten zat het er al weer helemaal in.

Oke, het heeft zeker nog wat oefening nodig, maar dit was mijn eerste oefenwerkje nadat ik de handleiding had doorgenomen. En wat een leuke ideetjes doe je op uit die handleiding. Mocht je die nog niet kennen en ook beter willen leren schrijven, dan raad ik dit boek zeker aan!

Wist je dat er basisscholen bestaan waarbij ze handschrift afgeschaft hebben? Daar leren ze alleen nog maar blokletters schrijven. Want het is ouderwets. Maar wat is dat eigenlijk zonde. Je ziet maar hoe goed het dan nu ineens van pas komt dat je het wel gewoon geleerd hebt. Lijkt me best lastig je dit aan te leren als je op school nooit hebt leren aan elkaar schrijven.

Trouwens, in combinatie met Pinterest (love die site) doe je helemaal leuke ideetjes op. Daar leerde ik bijvoorbeeld ook hoe ik mijn brushpennen nou het beste kan gebruiken, zoals je hierboven ziet.

Ik vind handlettering echt super leuk. Een ding weet ik wel, ik denk dat ik nooit meer van te voren ga roepen: “Nee, dat is niets voor mij, want…”. Je ziet maar, soms ken je jezelf voor geen meter. Want dit ga ik zeker vaker oefenen. En als je ineens de rust en de tijd neemt om te schrijven, verbaast het je echt hoe mooi je eigenlijk wel kunt schrijven. Ik schrijf vooral alleen maar lelijk omdat het altijd zo gehaast moet allemaal. En zal ik je wat zeggen, als je rustig schrijft en hier lekker mee bezig bent, geeft het je ook weer eens rust. Oftewel, een heerlijke ontspanning in het al drukke leventje.

Hoe leuk is het om uiteindelijk mooi te kunnen schrijven in je Journal, op cadeautjes, in kaarten, als extra bij mijn kleurplaten, mijn krijtborden in huis… Oee, ik ben enthousiast! Jij ook? Ben jij al actief of wil je beginnen met handlettering? En welke van de bovenstaande vinden jullie tot dusver het mooist?

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk