Bullet Journal

Bullet Journaling #bujo

Al heel vaak zag ik het op internet voorbij komen. Bullet Journaling. Mensen die in een boekje lekker gingen knutselen, schrijven en er van alles in gingen bijhouden. En al jaren keer ik ernaar en dacht ik: “Leuk, maar NIETS voor mij”. Ik hou onwijs van knutselen en freubelen, maar hier zag ik niet zo goed het “nut” van in. Ik heb zelf ook al sinds de middelbare school geen echte agenda meer en doe tegenwoordig eigenlijk alles digitaal. Maar toch miste ik het de laatste tijd heel erg om lekker aan te knutseltafel te zitten en wat te maken. Met stiften. En waterverf. En gewoon wat freubelen, zonder echt iets te maken. Zoals ik vroeger met kleuren deed. Gewoon voor de ontspanning. En zo verscheen er op mijn tafel dus ineens een Bullet Journal. Ik ga het gewoon een kans geven!

Ik vond het onwijs spannend om te beginnen. Ik ben ook echt dus nog totaal niet ervaren in het maken van een Journal. Sterker nog, ik wist niet eens waar ik moest beginnen. Gelukkig had ik naast mijn Bullet Journal ook een Bullet Journal handleiding die me redelijk op weg kon helpen. Zeker een aanrader, want anders weet je echt niet waar je in hemelsnaam moet beginnen. Maar dan nog. Waar begin je nou in een kersvers boekje, zonder het meteen te verprutsen? Ik besloot maar gewoon te beginnen met een mooie openingspagina voor de maand. Augustus. En dan zou ik het daarna wel verder zien. En vrij snel daarna ontdekte ik op Pinterest een mood tracker. En dat leek me nou ook leuk. Dat je elke dag bijhoudt wat je stemming was. En zo kwam bladzijde twee al in mijn boekje, en nog eentje achterin het boek waarbij ik bijhoud waarom mijn mood die dag zo was.

Ik heb sinds vorige week besloten dat ik CreaChick wil gaan veranderen. Ik wil namelijk meer tijd erin gaan steken, betere foto’s gaan maken, een nieuwe website maken, meer content op gaan leveren, zowel hier als op YouTube en ook echt mijn geld ermee gaan verdienen. En niet alleen ik, maar ook (Crea)Rick (mijn man dus). En niet gaan schrikken, voor jullie zal dit alleen maar positief gaan veranderen. De patronen zullen gewoon gratis blijven, maar er gaat gewoon nog VEEL meer komen dan alleen maar dit. Hoop ik. Dat is ons doel. En deze journal wil ik daar dus voor gaan gebruiken. Wat ik ervoor moet doen, waar ik naartoe wil, wat mijn doelen zijn, hoe ver ik ben. Wat overzicht in het grote geheel. En zo ontstond al mijn tweede pagina. Mijn doelenlijst en takenlijst voor deze maand.

Ik vind het super spannend, maar heb er ook onwijs veel zin in! Om echt hier iets mee te gaan doen. Tot dusver is CreaChick altijd maar een hobby geweest naast mijn hele leven, maar nu gaat het een groot onderdeel worden van mijn leven. En die van mijn gezin dus ook.

En ik vind het heel leuk om dit hele proces bij te gaan houden in mijn journal. Ik dacht dat het niets voor mij zou zijn, een journal, maar ik heb hem nu twee dagen en ik ben helemaal om. Het is HEERLIJK om hier mee bezig te zijn. En ik ga er ook zeker mee door. En ik raad het iedereen ook aan. Nog wat tips:

  1. Wees niet te bang om te beginnen. Begin gewoon. En begin vooral met een openingspagina. Dan volgt de rest vrij snel daarna wel;
  2. Ga eens op Pinterest kijken. Daar staat zoveel moois. En doe je zoveel inspiratie op;
  3. Kijk ook eens op Instagram of op Facebook hoe andere mensen het doen;
  4. Maar… focus je niet teveel op wat andere mensen maken. Want sommige mensen maken echt hele mooi dingen. Laat je niet ontmoedigen hierdoor;
  5. Een journal kan niet fout zijn. Het is niet mislukt, lelijk of slecht. Het is gewoon ALTIJD goed. Pak je rust, smijt de drukte van je hoofd in het boekje, neem een kopje thee erbij, zet een muziekje aan en zie maar hoe het gaat.

Vinden jullie het leuk om zo nu en dan wat updates te krijgen van mijn Journal? Laat het dan even weten in de comments hier beneden! O en volg mij op Pinterest om leuke Bullet Journal ideetjes op te doen.

PS. Voor wat vermaak tijdens het journalen, bekijk eens dit filmpje (en de rest van ons YouTube kanaal):

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk