Tips & tricks

10x super schoonmaakproducten

Ik vind schoonmaken nooit zo erg. Natuurlijk heb ik er niet altijd zin in, maar als ik eenmaal besluit schoon te gaan maken, een lekker muziekje hard heb aangezet, de deuren en ramen flink wijd open heb gezet, krijg ik vanzelf zin om te gaan schoonmaken. En schoonmaken wordt vooral een stuk leuker als je dan ook kan schoonmaken met middelen die goed werken en vooral, lekker ruiken! Want het kan schoon zijn, en dan wil je niet alleen zien, maar ook ruiken. Hier mijn favoriete schoonmaakproducten, die voor mij het schoonmaken een stuk aangenamer maken!

1. Mr. Proper

Stipt op nummer één, Mr. Proper. En dan vooral de blauwe. Ik had het al vaak in de winkel zien staan, maar nog nooit echt aangeschaft. Totdat mijn schoonmoeder er een keer mee aan kwam zetten bij mij thuis. En wat ruikt dat spul lekker. En niet alleen als je net je sopje maakt, ook als je hele huis schoongemaakt is blijft het nog super lang hiernaar ruiken. En het maakt ook echt, zoals de naam zegt, PROPER! Serieus, dit is het eerste schoonmaakmiddel dat ik heb ontdekt die ik ‘s morgens gebruik bij het poetsen en waarbij mijn man ‘s avonds zegt als hij thuis komt: “Wat ruikt het hier schoon”. Top! Dat is leuk om te horen en je hebt eindelijk lang eer van je werk!

Blue Wonder kalkreiniger2. Blue Wonder kalkreiniger

Als je last hebt van veel kalk, dat raad ik deze kalkreiniger van Blue Wonder zeker aan. Het haalt alles super goed weg en houdt het ook voor een lange tijd weg. Je doet ook heel lang met het spul, aangezien je met één dopje al een hele emmer met sop kan maken en het ruikt lekker! Sowieso zijn de producten van Blue Wonder erg fijn trouwens. Ik zweer ook echt bij de schoonmaakdoekjes ervan voor in de wc. Het is trouwens ook de enige reiniger in Nederland die niet alleen schoonmaakt maar ook echt bacteriën en schimmels doodt.

3. Hara vaatdoekjes

Volgens mij heb ik deze al vaker laten vallen op mijn blog, maar toch noem ik ze weer. De Hara vaatdoekjes. Ik vind dit ECHT de beste vaatdoekjes die er zijn. Ze laten geen strepen achter, zelfs niet op je spiegels of op televisie, en zijn ideaal als je veel glanzende meubels hebt, rvs ovens hebt of eigenlijk voor wat voor meubels dan ook. Je hoeft nooit meer na te poetsen met een theedoek, je hebt nooit meer dubbel werk om het er echt mooi uit te laten zien. Even een doekje erover en perfect schoon is je tv. En door de microvezel wordt het oppervlak ook echt super schoon! Ik gebruik ze nu al een aantal jaar. Soms zitten ze allemaal in de was en moet ik noodgedwongen een ander gebruiken en dan baal ik meteen. Al die strepen op mijn tafel. Die strepen over mijn oven. Het maakt zoveel minder goed schoon. O, en een goede tip: Knip de doek in tweeën en naai hem even om. De doeken zijn namelijk super groot en zelfs doormidden geknipt is het een fatsoenlijke vaatdoek. Dan heb je twee vaatdoeken voor de prijs van één.

4. Hara schoonmaakmiddel

En als je dan al de Hara vaatdoekjes hebt, moet je eigenlijk ook even van het schoonmaakmiddel halen. Het kost wat meer dan een gemiddeld flesje schoonmaakmiddel, maar ik heb mijn fles nu al zeven jaar en hij is nog steeds niet leeg. Zo lang doe je er dus mee. Ideaal voor het zemen van je ramen. Je bent namelijk zo klaar en je hebt geen strepen. Ook voor dweilen gebruik ik het en je krijgt dus een streeploze, gedweilde vloer. Hoef je niet meer na te boenen met een handdoek om dat resultaat te krijgen. Scheelt weer een hoop werk en die tijd kan je veel beter besteden aan een reep chocola en een leuke serie op Netflix. Am I right?

5. Schoonmaakazijn + baking soda

Deze combinatie is echt geweldig, het kost geen drol, maar doet zijn werk super goed. Iets dat echt heel erg smerig is, krijg je met deze combinatie helemaal schoon. Ik gebruik het vaak om mijn zeefje van mijn wasbak mee schoon te krijgen. Die bruine randjes krijg je er helemaal goed mee weg. Doe het wel voorzichtig, want het geeft een wat chemische reactie. Je kan er trouwens ook je putjes mee ontstoppen. Werkt niet zo krachtig als echt goede ontstopper, maar doet zeker goed zijn werk en kost lang niet zoveel geld als gewone ontstopper. Daarnaast kan je met schoonmaakazijn ook super veel dingen ontkalken.

6. Mr. Muscle ovenreiniger

Volgens mij begin je het al een beetje door te krijgen, maar ik  houd dus wel van snel resultaat en niet te hard boenen. En zo ook met de oven. Ik heb een hekel aan de oven schrobben. Wij gebruiken de oven echt SUPER vaak. En na een tijd wordt  hij gewoon goed zwart overal. Ooit kocht ik eens dit schoonmaakmiddel en ik was echt verbaasd over hoe schoon hij mijn oven kreeg. Tip: Zet wel goed alle ramen open als je het gaat gebruiken, adem eventueel zo min mogelijk (het slaat nogal op je keel) en gebruik handschoenen. Maar wat zal je blij zijn met het resultaat. Je oven gaat eruit zien als nieuw en het enige dat je hoeft te doen is het laten intrekken, weer even Netflix kijken voor een half uur (wat vervelend nou), terugkomen en met een nat doekje alles zachtjes weg te vegen. En je kan ‘s avonds een ovenschotel uit die oven toveren als een echte American Housewive! Althans, qua properheid dan. Of je ineens geweldige kookkunsten krijgt durf ik niet te zeggen.

7. Sun vaatwasreiniger

Na een tijdje gaat je vaatwasser gewoon minder lekker ruiken. Nou helpt het misschien niet mee als je niet vaak genoeg het zeefje onderin goed schoonmaakt, maar wil je je vaatwasser nou eens echt lekker schoon krijgen, gebruik dan de vaatwasreinigerzakjes van Sun. GENIAAL. En ze ruiken ZO lekker. Maak uiteraard wel eerst even je vaatwasser leeg, ook het zeefje, gooi het zakje erin, draai een lange beurt, ga in de tussentijd wachten (en dus weer Netflix kijken) en als je terugkomt en je vaatwasser is klaar ruikt het alsof je UREN hebt staan boenen erin. En hij ruikt niet alleen schoon, hij IS ook echt schoon. En het schijnt ook de levensduur van je vaatwasser te verlengen. Oftewel, af en toe gewoon even draaien die wasbeurt. Je gaat er blij mee zijn!

8. Ambi Pur elektrische geurverspreider 

Ik hou van frisse geurtjes. Wasmiddel, schoonmaakmiddel. En als je huis fris ruikt, lijkt het ook altijd meteen een stuk schoner. Maar helaas blijft het niet de hele week ruiken als je hebt schoongemaakt. Zelfs Mr. Proper kan het niet de hele week lekker laten ruiken. Daarvoor zal je helaas toch vaker moeten poetsen. Maar, omdat ik zo van lekkere geurtjes houd, heb ik altijd in het stopcontact een geurverspreider van Ambi Pur. En dan het liefst de lichtgroene verpakking, ochtenddauw. Altijd als er mensen bij ons binnenkomen dan zeggen ze: “Wat ruikt het hier lekker. Wat is dat lekkere geurtje?”. En ik snap het wel, hij ruikt ook echt heel erg lekker. Ik heb dit geurtje inmiddels al acht jaar in huis hangen, maar nog steeds ruik ik hem, omdat hij dus drie geuren heeft en constant van geurtje verandert. Ideaal!

9. Schuurmiddel

Als ik geen schuurmiddel meer in huis heb, ga ik naar de supermarkt. Ik zou niet weten hoe ik anders mijn wasbak lekker schoon kan maken. Ook de kookplaat, of andere vieze vlekken waar dan ook, haal ik weg met een schuursponsje en een beetje schuurmiddel. En de meest moeilijke vlekken, die je met een vaatdoekje en schoonmaakmiddel niet weg krijgt, krijg je hiermee zo weg. En het ruikt altijd zo lekker!!

10. Swiffer Duster

Ook pas sinds kort ontdekt via mijn schoonmoeder. Voor de donkere meubels en de jaloezieën. In eerste instantie dacht ik: “Dat is toch met een doekje net zo snel gedaan?”. Maar nee, echt niet. Dit is zoveel gemakkelijker. Wij hebben heel veel jaloezieën hier in huis, en het stofvrij ervan houden vind ik zo’n werk. Maar met deze Swiffers is het met een paar seconden gedaan. En donkere meubels, die wij boven veel hebben, deed ik altijd met een nat doekje, maar als het dan opdroogde zat het stof er vaak toch nog aangeplakt. Met deze Swiffers veeg je het zo weg en blijft het ook weg. En, nog een leuk iets hiervan, mijn dochters vinden poetsen hiermee helemaal het einde. Dus dit gedeelte hoef ik bijna nooit meer zelf te doen. Ik zeg: “NOG MEER NETFLIX TIJD”. O yeah!

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk