DIY voor in huis

Resin Art

Laatst werd ik benaderd door Polyester Shoppen, of ik eens aan de slag wilde gaan met Resin Art. Een opkomende kunsttrend, overgewaaid vanuit Amerika. Ik had er al wel eens van gehoord, maar had er zelf nog nooit mee gewerkt. En deze webshop verkoopt een heel basispakket, zodat ik alles meteen in huis heb om te kunnen beginnen en het uit te proberen. Dit leek me nou een leuke mogelijkheid om eens te kijken of het wat voor mij is. Want het is heel anders dan hoe ik normaal schilder. 

Voor de mensen die er nog nooit van gehoord hebben, Resin Art is schilderen met epoxy verf. Je mengt het zelf, meerdere kleuren, zoals je die zelf wil hebben, brengt het aan op een doek of hout en laat je creativiteit en de kleuren het werk verder doen. Ik was heel benieuwd of mij dat zou lukken. Ik ben meer een “nette” schilderaar. Niet echt van de abstracte kunst. En eigenwijs als ik ben, probeer ik dus ook met deze verf uit te proberen of dat mogelijk is.

Hoe het allemaal ging, het schilderen, wat je wel en vooral NIET moet doen, kan je hieronder in dit filmpje bekijken! En als je er dan toch bent, geef het dan even een like en abonneer je op mijn YouTube kanaal! Dat zou ik heel erg lief vinden!!

Dit is het uiteindelijke resultaat geworden van mijn allereerste keer Resin Art:

Niet helemaal zoals ik in mijn hoofd had zitten, aangezien deze manier van verven toch wel heel anders uitpakt dan dat mijn hoofd had verwacht. Maar wat is het leuk om ermee te werken. Ik heb er super veel van geleerd en vind het eindresultaat, dat gladde, prachtig glanzende schilderij dat je ervoor terug krijgt, echt wel heel erg gaaf. Voor de wat abstractere schilderaars onder ons zou ik dit ZEKER aanraden. Maar mocht je, net als ik, meer zijn van de kleine details in een schilderij en dat je er echt iets in zit, dan raad ik het minder aan. Al ontneemt het niet het plezier om het te maken en zou ik zeker eens kijken hoe het is om zo uit je comfort zone te stappen.

Nog wat tips, mocht je dit willen gaan doen:

  1. Bedenk van te voren goed hoe je het wil gaan maken. Als het er eenmaal op zit, dan zit het erop en kan je niet zomaar opnieuw beginnen;
  2. Bedenk ook goed welke kleuren je veel gaat gebruiken. Ik dacht dat ik best veel goud en brons zou gebruiken, waardoor ik van de basisskleuren niet zoveel had. En eigenlijk net te kort kwam, waardoor ik het met mijn handen moest uitsmeren. Maak de accentkleuren maar heel weinig, je gebruikt ze niet zoveel;
  3. Leg het doek waar je op werkt goed waterpas, anders gaat het heel erg wegzakken bij het drogen;
  4. Leg het ook los van de ondergrond als je klaar bent, anders mag je je hele tafelkleed van het schilderij afsnijden (want het droogt heel hard op). Neem dus sowieso een stevig tafelkleed, dat weggegooid mag worden;
  5. En last, but definitily not least: Laat het los. Of zoals Elsa zou zingen: LET IT GOOOO. Probeer niet te erg iets te willen maken, maar zie ook maar een beetje hoe het gaat. Dat is wel de lol van deze manier van kunst creëren;

Heel veel succes mocht je ook aan de slag gaan met Resin Art. En mocht je het leuk vinden om een foto te delen, dan kan dat op mijn facebook pagina. Ik zou het heel erg leuk vinden om te zien wat jullie ermee maken.

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk