Haken

Jullie haakcreaties #2

Een tijdje geleden deelde ik een blogje. Niet met mijn creaties dit keer, maar jullie haakcreaties. Ik vind het zo leuk om te zien wat jullie maken en ik krijg zo vaak foto’s te zien van de door jullie gemaakte creaties. Onwijs leuk. Ik kijk elke dag met plezier ernaar. En afgelopen maanden kwamen er weer zoveel mooie dingen voorbij dat ik het tijd vind voor een deel 2 van dit blogje. 

Stella vest

Een patroon dat ik maakte voor een moeder die het schelpenvest voor haar dochter al zo vaak had moeten haken, dat ze heel graag weer eens een ander vest wilde maken. Ik had haar beloofd dat eens te gaan maken en na een tijdje kwam er dan eindelijk het Stella vest, vernoemd naar haar dochter, Stella. Stella was gek op het vest, haar moeder haakte het met plezier en, omdat ik dat nou heel leuk vind, zie je hier dus de Echte Stella, in het Stella vest:

Staat haar super leuk he? Maar ook andere maakten hem en ook bij hen zijn ze prachtig geworden. Hier twee van mijn favorieten die ik zo netjes en mooi vond, misschien nog wel beter gelukt dan mijn vest zelf:

Leuk weetje, dit patroon was de eerste die een naam kreeg (omdat ik het graag naar haar wilde vernoemen). Ik vond het zo handig, aangezien iedereen goed kon uitleggen met welk vest ze bezig waren als ze hulp nodig hadden in mijn hulpgroep, dat ik besloot elk patroon een naam te geven. Vrouwenkleding krijg een vrouwennaam, eindigend op een A. Zoals Stella dus. Ook de rest van de haakpatronen krijgen nu een naam. Meisjeskleding krijgt een naam eindigend op een Y.

Vera jurk

Een veel gehaakt jurkje alweer, de Vera zomerjurk, ook al staat ie nog niet eens zo heel lang online. Hij viel blijkbaar goed in de smaak. En wat heb ik weer prachtige creaties hiervan gezien, dat ik het gewoon bijna moeilijk kiezen vond welke ik hier liet zien. Maar dit zijn mijn favorieten geworden, want wauw, wauw, wauw, dames, wat zien jullie er belachelijk goed uit in deze jurk:

En kijk deze dan, een moeder die het zelf naar een paar maten kleiner heeft berekend en heeft gehaakt voor haar dochter. En let ook eens op wat ze erover aan heeft. Herken je het?

Mila top

Mijn nieuwste kledingstuk, de Mila top, is inmiddels al een aantal keer gemaakt. Zo leuk hoe snel jullie zijn met haken. En wat een prachtige dingen zag ik daar alweer van. De eerste die online kwam is deze, en ook al meteen mijn favoriet. Ik vind de kleur ook echt zo goed uitgekozen. Well done!

En deze vrouw kwam met een eigen variant ervan, want ze wilde de hals net iets anders. Ook prachtig geworden vind ik. De vrouw was ook nog zo lief om een patroon hiervan voor jullie uit te werken. Die kan je vinden onder bestanden op mijn hulpgroep. Uiteraard ook gewoon weer lekker gratis.

Winterjas

Net zag je de winterjas al hierboven bij de meisje. Absoluut een favoriet van me, want het staat haar zoooo cute. Ik deelde vorige keer al een aantal winterjassen die ik echt heel goed gelukt vond, maar deze keer zat er weer eentje tussen die echt mijn aandacht trok, dat ik hem in dit blogje gewoon weer deel. Hij zit zo mooi, de kleur staat goed, helemaal goed gelukt als je het mij vraagt:

Luna trui

O, de Luna trui, ja, ik houd ervan. De blauw-wit gestreepte trui. En waar past deze trui nou beter bij, dan bij een boot? Deze vrouw haakte een prachtige trui en poseerde ook nog eens bij de best passende achtergrond ook. Een boot. Geweldig. Perfect plaatje zo:

Maar niet alleen deze vrouw haakte deze trui, er waren er nog zoveel meer. Zo leuk hoor, om te zien hoe jullie aan de slag gaan met een patroon dat door mij bedacht is. Beetje onwerkelijk soms, maar zo gaaf. Hier nog twee favorieten van me:

Streepjesjurk

Dit is alweer een wat ouder patroon, dat zie je ook meteen aan de naam, want die heeft het dus nog niet. Maar laatst kwam er weer een gestreept jurkje voorbij die ik zo mooi vind. Ik zou zelf de kleurencombinatie nooit bedacht hebben, maar ik vind het ZO gaaf staan. En dan dat riempje erbij. Geweldig. HE-LE-MAAL goedgekeurd.

Kabelvest 

Wel eens gehoord van mannen die haken? Ik had er wel van gehoord, maar kende ze nog niet. En zeker niet in mijn hulpgroepje. Maar er bleek dus een man SUPER enthousiast te zijn met een keer een mannen patroon, namelijk het kabelvest voor heren. Hoe leuk! En wat kan die man prachtig haken. Hieronder zie je een foto van toen hij er nog mee bezig was. En het is nu al ZO mooi. Ik heb alleen nooit meer een foto gekregen met mouwen erbij, misschien heeft hij het wel zo gelaten? Maar met of zonder mouw, hij komt toch gewoon hier in de lijst. 1, omdat ik het cool vind dat een man eens haakt en 2, omdat hij gewoon zo al noemenswaardig is. Chapeau!

Boho vestje

Het is natuurlijk weer wat warmer weer, dus er komen weer super veel boho vestjes voorbij voor kinderen. Een wat ouder patroon, maar toch wordt het nog graag gemaakt. Hier weer een favoriet van afgelopen weken die voorbij kwam. Ik vind deze erg goed gelukt en heel goed bij haar passen:

En hoe schattig is dit dan. 2 meisjes, samen in een boho vestje, maar dan toch net iets anders:

Jurk met kant

Dit was echt een jurk die ik zelf HEEL erg mooi vind. Absoluut mijn smaak. De jurk met kant. En blijkbaar van meer, want ook deze jurk is zo vaak gemaakt. Ook hierdoor weer moeilijk om te kiezen, want er zaten weer heel veel mooie bij. Maar met moeite toch mijn favorieten gekozen:

En ook weer een handige mama die het omrekende naar een kinderjurkje. En ik vind dit ZO leuk! Het staat haar echt prachtig. Sowieso een prachtig meisje met die lange haren zo erbij. Heel mooi gedaan.

Trui met open schouders

Dit is ook een trui die heel veel gehaakt is, die blote schouder trui. En ook hiervan waren er heel veel heel erg leuk. Er was één vrouw die deze trui geloof ik 13 keer gehaakt heeft. Echt bizar vaak. Maar ze vond het zo lekker haken. Deze vond ik van haar 13 truien het best gelukt. Maar het was moeilijk kiezen, want ze waren allemaal erg goed gelukt:

Ik ga nu stoppen, want ik zou nog wel uren kunnen doorgaan met al jullie prachtige creaties. Ik vind het heel leuk om te zien. Bedankt voor het delen steeds met me (ons). Ik kijk het elke dag echt met heel veel plezier, so keep them coming please!

Mocht je ook iets gemaakt hebben en dat graag willen delen, of tegen iets aanlopen tijdens het haken waar je graag wat hulp bij wil, schroom je niet en kom eens langs bij ons CreaChick hulpgroepje op facebook. Het is er heel gezellig en super leuk om met elkaar zo bezig te zijn.

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk