Make-overs

Keuken make-over #2

Toen we hier iets meer dan twee jaar geleden kwamen wonen, hebben we meteen de keuken opnieuw behangen en geschilderd. Ook kreeg de keuken zelf een kleine make-over, zodat het er iets minder oud uit zag en nog even een tijdje mee kon totdat we een nieuwe keuken zouden laten plaatsen. De oude keuken zit er nog steeds in, daar zijn we nog voor aan het sparen, maar nu na twee jaar was onze keuken wel toe aan een nieuwe make-over. En dan vooral de muren. 

Onze muren zijn heel erg beschadigd geraakt. Ook niet zo gek met al die stoelen die steeds er tegen aan schuiven. Overal waren wat plekjes weg en zag je wat wit van het beton door de kleur van de muur heen komen. Super onrustig. In december dacht ik het op te knappen, door zelf verf te mengen, en die plekjes bij te werken. Ik mengde PRECIES dezelfde kleur. Droogde het alleen een stuk donkerder op. Resultaat: NOG ergere vlekken.

Omdat we dus onze keuken (ooit) willen gaan vervangen, willen we het dan ook meteen allemaal goed doen. Even alles laten stucen (ook plafond), nieuwe vloer erin (overal op de benedenverdieping). Dus iedere keer zei ik tegen mezelf: “Ik ga NIET die muren nu opnieuw doen, want we gaan het toch ooit vervangen. Anders heb ik nu dubbel werk. Gewoon accepteren die vlekken!”. Maar van het weekend kon ik er niet meer tegen. Ik had in mijn hoofd al zo vaak het behang eraf getrokken en opnieuw gedaan, dat ik het zat was. Misschien duurt de keuken nog wel drie jaar. Kan ik er maar beter van genieten al die tijd.

Dus ik wilde het gewoon gaan verven. Stelde Rick voor om het dan maar meteen goed te gaan doen en dan ook al het behang eraf te halen. En eigenlijk besloten we het heel impulsief op zaterdagmiddag 12 uur, om kwart over 12 gingen de eerste behangstukken er al af.

Vorige keer, omdat we drie dagen hadden voordat we in ons nieuwe huis gingen wonen, heb ik alleen de bovenlaag van het oude behang dat erop zat eraf getrokken en over het onderbehang behangen. Kan op zich prima, maar nu wilden we graag de muur echt glad hebben. Maar ik kan je vertellen, papierbehang dat er al 25 jaar op heeft gezeten is niet leuk om te verwijderen. Het kostte ons de rest van de zaterdag en de hele zondagochtend om alles eraf te krijgen!

Terwijl Rick en de meiden aan het behang pulken waren, ging ik naar de winkel om renovatiebehang te halen (glad, zodat het net mooi glad gestuct lijkt) en verf. En ik zag meteen een blik staan waar ik verliefd op was. Ik denk dat ik er 5 minuten over gedaan heb om alles uit te zoeken. Soms kan het zo gemakkelijk zijn denk ik. Deze verf was het geworden (even gratis reclame):

Absoluut een aanrader. Smeert zo fijn, droogt snel, mooi mat resultaat. Echt dat Amerikaanse effect geeft het. Ik hou daar altijd zo van. Zondag aan het einde van de ochtend begonnen we met behangen en in de middag kon er eindelijk geschilderd worden (mijn favoriete gedeelte).

Aan het einde van de middag reed ik nog even snel naar de bouwmarkt voor plinten, die we na die twee jaar dat we hier wonen nog steeds niet hadden… Gisteravond hingen we alles weer terug aan de muren en na een weekendje hard klussen is dit het resultaat:

Het is zo lekker fris hier in de keuken. Alsof we er net zijn komen wonen. Ik krijg er helemaal een lente gevoel van. En onze oude vloer, die we echt aan het accepteren zijn totdat we een mooie nieuwe kunnen neerleggen, lijkt met die muur en die plinten erbij al een stuk netter. Ik zal nog even laten zien hoe het was:

Niet de beste voor-foto’s, maar ik had niets beters. Die eerste voorfoto is zelfs al van een jaar geleden. Maar het geeft wel weer hoe het echt was. Je kan op de tweede voorfoto ook heel goed zien hoe erg onze muur beschadigd was en hoe lelijk mijn zelfgemaakte vlekoplossing had uitgepakt haha!

Hoe dan ook. Heerlijk! Lekker fris, opgeruimd, licht. Niet meer zo’n drukke kleur, die ik na twee jaar ook echt wel zat was. We kunnen weer helemaal genieten van deze ruimte aankomende jaren. En dan is het wachten op een nieuwe keuken en vloer al een stuk minder erg. Absoluut waard geweest dus.

PS. In deze foto’s zie je een hoop zelfgemaakte dingen. Zoals de familiekalender aan de muur, de zelfgemaakte lampenkappen, de opgeknapte buffetkast, de tafel die een make-over kreeg, de keuken zelf uiteraard. Neem ook daar even een kijkje als je dat leuk vindt!

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk