DIY

Borden versieren

Het is lente! En op school van mijn dochters gaan ze hier ook mee aan de slag. Mijn oudste dochter moest voor een groei en bloei project een schoteltje mee nemen, zodat daar op watten een boon op kan ontkiemen. Maar, wat is nou leuker, dan een boon laten ontkiemen op niet zomaar een schoteltje, maar op een heel persoonlijk schoteltje? Toevallig hadden we nog lege schoteltjes liggen, dus na schooltijd gingen we heerlijk aan de slag. 

Wat heb je nodig?

  • porseleinen schoteltjes
  • porselein stiften (te koop bij een boekenwinkel)
  • oven
  • wat creativiteit

Hoe maak je het?

1. Maak het bordje even goed schoon, zodat er geen stof meer op zit. Droog het daarna goed af.

2. Versier je bordje naar keuze met de stiften. Zoek wat leuke voorbeeldjes op op internet, of verzin zelf iets leuks. Wij hadden het thema groei en bloei, aangezien ze daar op school ook mee werken. Dus bij ons kwamen er jonge diertjes op en bloemen/takken met blaadjes en knoppen.

3. Laat de bordjes even 15 minuten staan drogen. Verwarm in de tussentijd de oven voor op 160 graden.

4. Plaats de borden in de oven en laat ze 25 minuten bakken op 160 graden.

5. Haal ze voorzichtig uit de oven, laat ze 10 minuten afkoelen en je hebt hele leuke, zelf versierde bordjes. Je kan ze ook in de vaatwasser zetten en het blijft er super goed opzitten!

Leuk he? Nog nieuw servies nodig voor Pasen? Laat je kindjes dus zelf gewoon iets maken. Super leuk toch, om dat op tafel neer te zetten? Je kan het uiteraard ook doen met eierdopjes, bekertjes…

Have fun! En, JEEEE! Lente! Ik heb er heel veel zin in!

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk