DIY voor in huis

Schilderij slaapkamer

Een tijdje terug maakte ik voor op onze slaapkamer, nog voordat we onze kamer verbouwd hadden, drie schilderijtjes. Die leken me erg leuk voor boven het bed. Toen we de kamer eenmaal af hadden, vond ik ze helemaal niet zo leuk staan boven het bed. Wel aan de muur tegenover het bed. Dus daar kwamen ze terecht. Maar de muur boven ons bed bleef leeg. Inmiddels zijn we alweer bijna een jaar verder en nog steeds hangt er niets aan de muur. Vandaag maakte ik maar een nieuw schilderij voor erboven. 

Ik besloot een keer iets anders te schilderen dan ik normaal doe. Een echt natuurplaatje. En dan iets waar ik gek van ben. Bomen, ondergaande zon en allemaal van die kleuren die daarbij horen. Veel silhouetten en rode teinten.

cof

Ik begon met de ondergrond (lucht en grond). Het was nog best even zoeken hoe ik nou het beste die lucht kon krijgen. Waar de zon onderging en hoe ik die moest maken. En vooral  hoe de kleuren dan uitstralen opzij. Na flink wat lagen over elkaar was ik redelijk tevreden en ging ik aan de slag met de voorgrond.

cof

Omdat ik per ongeluk de schommel wat hoog had gehangen, besloot ik maar een bosje te maken voor de boom. Zodat je niet ziet waar de boom nou begint. Alsnog lijkt het alsof hij erg hoog hangt. Ach. We maken er een elfenschommel van, goed? Die kunnen er gewoon heen vliegen 😉 De achterste boom werd nog aangekleed, de bosjes verfijnd en toen was dit het resultaat:

schilderij-zelfmaken-3

frontfoto

Ook al hangt de schommel wat hoog, ik vind hem heel leuk geworden! En eigenlijk jammer dat ie al klaar was. Ook al ben ik er twee en een half uur mee bezig geweest, ik had zo nog een aantal uur door willen schilderen. Ik doe het eigenlijk veel te weinig, want ik merk altijd als ik bezig ben hoe ontzettend leuk ik het vind om te doen!

Na een half uurtje drogen heb ik hem meteen boven ons bed gehangen en voor het eerst ooit hangt er een schilderij boven ons bed.

Ik vind het erg leuk staan. Binnenkort wil ik er nog een lijst omheen gaan maken, dat zou het helemaal afmaken en dan ben ik helemaal blij met onze aankleding aan de muur. En wat ik nog leuker vind, dat ons hele huis aangekleed begint te raken met zelfgemaakte spullen. Zoals al op deze foto: het gehaakte kleed, het gehaakte kussen, twee genaaide kussentjes erachter en nu het schilderij. I love it!

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk