DIY

DIY sneeuwbol

Onze kinderen zijn gek op snow globes. Of sneewbollen, zoals we die geloof ik noemen in het Nederlands. En of we ze nu kant en klaar kopen in de winkel of dat we ze zelf maken, ze scoren even hoog. En hoe je een sneeuwbol zelf kan maken, leg ik je hier uit. Het is heel makkelijk en de meeste van deze spullen heb je waarschijnlijk gewoon al in huis!

Wat heb je nodig?

  • Schoongemaakte pot
  • droge glitters
  • water
  • lijmpistool
  • decoratie om erin te plaatsen (kerstboom, poppetjes e.d.)

Hoe maak je het?

1. Maak een pot schoon met heet water. Verwijder ook het etiket. Zorg dat de pot goed ontvet is, door het af te wassen met afwasmiddel.

2. Plaats je decoratie op de deksel en lijm ze aan de onderkant vast met een lijmpistool. Laat het even drogen, tot ze goed vast zitten. Wij plaatsen, omdat het bijna kerst is, uiteraard een kerstboompje en wat andere kerstige accessoires.

3. Gooi wat glitters leeg in de pot zelf. Wij kozen voor zilveren glitters, want die pasten het best bij ons thema.

4. Vul de pot tot de rand met water en plaats de deksel met de decoratie erop ondersteboven in de pot. Draai de pot goed dicht. Spuit eventueel een klein laagje lijm tussen de deksel en de pot tijdens het dichtdraaien, zodat hij nooit meer (per ongeluk tijdens het gebruiken) open kan gaan.

Klaar?! Schudden maar!

Je kinderen zullen het geweldig vinden. Het is een kleine bezigheid (lang genoeg voor een kleiner kindje), je hebt de meeste van de spullen vaak gewoon al in huis en je hebt voor een paar cent een kindje helemaal blij gemaakt. Hier worden ze altijd heel blij van een “glitterpot” zoals zij het noemen. Zelfs zonder decoratie erin vinden ze het al super leuk!

Onze meiden hadden na afloop de deksel nog afgewerkt met een rand washi-tape. Heel leuk bedacht vond ik dat van ze. Zou je dus ook nog kunnen doen. De pot nog versieren. Hoe dan ook, veel plezier met maken! En van het kijken naar je sneeuwbol. Want zelfs als je groot bent zijn dit soort dingen nog leuk! Vind ik dan tenminste, hihi!

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk