Accessoires haken

Boho telefoonhoesje haken

Na twee jaar verder te zijn, mag ik van T-Mobile eindelijk mijn abonnement weer verlengen. Ik kan daar altijd zo naar uitkijken. Heel erg eigenlijk (maar ik kan me niet voorstellen dat ik de enige ben). Een tijdje heb ik zitten twijfelen wat voor telefoon ik wilde. Ik heb zelfs nog zitten overwegen om te gaan voor een iPhone 7 abonnement, maar omdat ik alles van Google gebruik, vond ik een iPhone 7 niet zo aansluiten. Uiteindelijk ben ik gegaan voor de Mate 9. Morgen komt ie binnen en om alvast wat bescherming te bieden aan mijn nieuwe telefoon, haakte ik er maar een telefoonhoesje voor. Het patroon van dit hoesje vind je hier:

Wat heb je nodig?

  • beige kleur katoengaren (ik gebruikte Coton beige van Zeeman)
  • oker kleur katoengaren (ik gebruikte Phildar 3 oker)
  • haaknaald 3
  • 1 donkerblauwe knoop
  • naald en draad voor de knoop
  • sleutelhanger met sliertjes (mijne is van de Wibra)
  • schaar
  • stopnaald

Hoe maak je het?

Zet lossen op. Maak het net zo lang als je telefoon in de lengte is. Even eronder leggen zonder het uit te rekken. Ik zette er zelf 30 op (maar heb een redelijk grootte telefoon).

Haak langs de lossenketting terug. Haak in de laatste l 3 v. Keer je werk niet om, maar ga aan de andere kant van de lossenketting verder met haken. Haak v tot het einde van de rij. Haak in de laatste steek 3 v. Blijf in de rondte om het werk heen haken met allemaal v. Haak net zolang door totdat je bijna bij de bovenkant van je telefoon aan bent gekomen (af en toe dus even erin leggen). Als je bijna bovenaan bent haak je een hv en ga je verder met oker. Haak met oker nog 3 rijen v op dezelfde manier rond. Eindig met 3 l en haak een hv in de laatste steek waar je in gehaakt had en hecht je werk af. Die laatste 3 l is je boogje waar de sleutelhanger aan komt te hangen. Je kan die er nu al meteen aan hangen.

Klep:

Haak dit ook met oker. Na elke rij keren we ons werk om.
Rij 1: 7 l. Haak een st in de eerste l (deze noemen we het middelste st). Haak 3 l en haak nog een st in de eerste l.
Rij 2: 3 l. Haak 7 st in de 3lboog. Haak een st bovenop het middelste st. Haak 7 st in de 3lboog. Haak een st op de 4e l van de eerste 7 l van rij 1.
Rij 3: 7 l. St op laatste st van rij 2, 1 l, sla 2 st over en haak een st op 3e st. Haak nog 2 st op de st die komen. 1 l, haak een st op het middelste st. 3 l, haak nog een st op het middelste st. 3 l, haak nog een st op het middelste st. 1 l, sla 2 st over, haak 3 st op de st die komen. Haak 1 l, sla 2 st over, haak een st in 3e l van de eerste 3 l van de vorige rij, 3 l, haak een st in de 3e l van de eerste 3 l van de vorige rij.
Rij 4: 3 l, haak 7 st in de 3lboog. 1 l, st op 2e st van de 3 st, 1 l, 7 st in 3lboog, st bovenop het middelste st, 7 st in 3lboog, 1 l, st op 2e st van de 3 st, 1 l, 7 st in 3lboog. St in 3e l van de eerste 7 l van de vorige rij.
Rij 5: 7 l, st op laatste st van de rij 4, 1 l, sla 2 st over, haak 3 st op de st die komen. 1 l, sla 2 st en 1 l over, haak een st op het st van de vorige rij. Haak 3 l, haak nog een st in dezelfde steek als net. Haak 1 l, sla 1 l en 2 st over, haak 3 st op de st die komen. Haak 1 l, sla 2 st over, haak een st bovenop het middelste st, haak 3 l, nog een st op het middelste st, 3 l, nog een st op het middelste st, 1 l, sla 2 st over, haak 3 st op de st die komen, haak 1 l, sla 2 st en 1 l over, haak een st op het st, 3 l, haak nog een st op het st, 1 l, sla 1 l en 2 st over, haak 3 st op de st die komen, haak 1 l, haak een st  in de 3e l van de eerste 3 l van rij 4, haak 3 l en nog een st in de 3e l van de eerste 3 l van rij 4.
Rij 6: 3 l, haak 7 st in de 3lboog, 1 l, haak een st op het 2e st van de 3 st, 1 l, 7 st in de 3lboog, 1 l, st op 2e st van de 3 st, 7 st in 3lboog. St op middelste st, 2 l, nog een st op middelste st (knoopgat). 7 st in 3lboog, 1 l, st op 2e st van de 3 st, 1 l, 7 st in 3lboog, 1 l, st op 2e st van de 3 st, 1 l, 7 st in 3lboog. Haak een st in 3e l van de eerste 7 l van rij 5.

Hecht af, maar laat een lange draad over. Naai met deze lange draad het klepje vast aan de achterkant, op de bovenste rij van het hoesje. Zodra het vast zit trek je je hoesje, met telefoon erin, dicht en meet uit waar de knoop moet komen te zitten. Naai de knoop vast met donkere garen. Werk alle draden weg.

telefoonhoesje-haken

telefoonhoesje-haken-1

En klaar is je hoesje! Geen beschadigingen meer als hij in je tas zit. Want daar heb ik dus altijd last van. Thuis gebeurt er vrij weinig met mijn telefoon, maar in mijn tas willen de sleutels en andere rommeltjes nog wel eens krassen maken. En dan vooral op mijn camera. Nu dus niet meer. En, omdat het meer een portemonnee is dan echt een hoesje, kan ik het ook gebruiken om wat geld en pasjes in te doen. Hoef ik niet meer met een telefoon EN portemonnee over straat te lopen als ik snel even wat wil halen. Ideaal!

Veel succes met haken! Mocht je er niet uit komen en een vraag hebben, dan kun je kijken in de CreaChick hulp groep op Facebook of je vraag er al tussen staat. En uiteraard kan je er lid van worden om zelf mij (en andere mensen die dit haken of gehaakt hebben) je vraag te stellen. En mocht je op zoek zijn naar andere leuke haakpatronen, neem hier dan eens een kijken!

PS. Volg je mijn gewone Facebookpagina al? Daar komen altijd alle nieuwtjes en nieuwste blogjes op. En volg me ook op Instagram, PinterestBlogLovin, Snapchat en sinds kort ook op YouTube!

PS2. Mijn patronen mogen NIET zonder mijn toestemming gedeeld worden. Uiteraard wel op een haakgroepje van Facebook of op een blog als je het zelf heb gemaakt, maar wel altijd met een link naar mijn patroon. Mijn patronen mogen niet verkocht worden of gepubliceerd worden in haakboeken/websites, ook niet als de producten gehaakt zijn en als product verkocht worden of op wat voor wijze dan ook. Mocht je dit wel willen doen, dan eerst in overleg met mij via het contactformulier.

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk