DIY

Adventskalender activiteiten #3

Kerst is alweer voorbij. En ook onze adventskalender. Deze week deden we de laatste activiteiten hiervan. Wat we deze week nog deden lees je hier: 

19 december: Buitenverlichting ophangen samen met papa

In de achtertuin hadden we alle verlichting al een paar weken hangen, maar de voortuin hadden we nog niet gedaan. Dat deden ze samen met papa op deze dag. En niet alleen de lichtjes kwamen buiten, maar ook de kerstkrans. En de rolschaatsen 😉

20 december: Ijs-sterren maken

mde

Om het huis een beetje te versieren mochten de meiden ijs-sterren maken voor op het raam. Van die raamstickers werden het. Of althans, dat was de bedoeling. Het spul zelf verkochten ze nergens meer, dus ik besloot het zelf te maken van knutsellijm en afwasmiddel. Het werd alleen iets te waterig en daardoor verplaatste het tijdens het drogen. De ijs-ster was na een dag drogen niet de ijs-ster geworden zoals we hadden gewild, maar het was hartstikke leuk om te doen en we hebben ze alsnog gewoon opgehangen. De meiden vonden ze hoe dan ook prachtig.

21 december: Sneeuwbol maken 

De sneeuwbol, ook wel een glitterpot genoemd door onze meiden, maakten we die woensdagmiddag. De DIY hiervan vind je hier. Erg leuk!

22 december: Kerstliedjes zingen voor het slapengaan

Deze dag hadden ze een kerstviering op school tot ‘s avonds laat. Een drukke dag dus, al vol in het teken van kerst. Daarom had ik deze dag heel rustig gehouden. We hebben in bed nog wat kerstliedjes gezongen. “O Denneboom”, “Kling klokjes”, “Midden in de winternacht”, “Kindeke geboren op aard” en “Stille nacht”. En wat zongen ze lief mee. Was stiekem een hartstikke leuk kaartje.

23 december: Na het avondeten een rondje rijden in pyjama 


Ja, hier heb ik naar uitgekeken. Ik hou daar zo van. Lekker ‘s avonds een rondje rijden, in pyjama, met een dekentje, door het donker, en dan kijken naar alle prachtige voortuinen. Onze meiden vinden dat ook altijd super leuk en hadden ook zoveel zin in dit kaartje. We aten die avond een beetje op tijd en zijn toen een groot rondje gaan rijden. En we hebben zoveel moois gezien onderweg. Achterin de auto hoorden we ook de hele tijd: “Oooo” en “WAUW”. Heerlijk ♥

24 december: Kerstfilm kijken met het hele gezin

En ook hier keek ik naar uit. Een kerstfilm kijken met het hele gezin. Inclusief warme chocomel met slagroom en een bak popcorn. Vorig jaar keken we al Home Alone met z’n viertjes, dit jaar besloten we Home Alone 2 te gaan kijken. En wat vonden ze de film prachtig. Ze hebben ZO hard gelachen.

En toen was het alweer kerst. We hebben heerlijke kerstdagen gehad! En genoten van de tijd ervoor. De kalender is alweer voorbij, maar volgend jaar gaan we dit zeker weer doen. Leuk dat jullie dit hebben mee gevolgd en ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien/lezen!

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk