DIY

ADVENTSKALENDER ACTIVITEITEN #2

Weer een week van de adventkalender zit erop. Wat gaat de tijd snel! Nog even en het is alweer kerst. Maar eerst deel ik weer de activiteiten van deze week. We hebben weer zulke leuke dingen gedaan, dat onze meiden twee dingen al een gedeelde nummer één plek hebben gegeven. Lees hier nog even terug wat we vorige week hebben gedaan, mocht je het gemist hebben.

12 december: Rijg een pindaketting

Oke, eigenlijk niet heel kerstig deze activiteit, maar onze kinderen vinden het leuk om te doen, de vogeltjes zijn er blij mee, het staat gezellig in de tuin en het is een echte winter activiteit. Dus dat is ook leuk om er tussen te hebben staan! Na het rijgen hebben we ze samen in de voortuin opgehangen. Een rustig en lekker (want mijn kleine vogeltjes aan tafel lusten deze pinda’s ook erg graag) klusje voor na een lange schooldag.

13 december: Bekijk de kerstboom op het dorpsplein

mde

Van de week zagen we de tractor al voorbij rijden langs ons huis. Met een grote kerstboom erop. Die was voor op het dorpsplein. Een paar dagen later gingen we de boom op het plein bewonderen. En niet overdag, maar ‘s avonds, na het avondeten. Zo leuk vonden ze het, dat we na het avondeten nog de deur uit gingen. Zo vaak gebeurt dat niet. Maar ja, zo’n boom is natuurlijk het leukst om te bekijken als de lichtjes aan staan en het goed donker is buiten. Daar waren de meiden het helemaal mee eens.

14 december: Kerstkoekjes bakken

Koekjes van appel en kaneel, in een stervorm. Zelf gemaakt door mijn meiden. Een heerlijke woensdagmiddag bezigheid en met een heerlijk resultaat, want ze waren ZO lekker, dat ze diezelfde dag al op waren. Oeps!

15 december: Dansfeestje in de woonkamer op kerstmuziek

mde

Het kan zo simpel zijn, maar echt… Dit kaartje scoorde zo hoog. Vooral omdat we een discolamp hadden die je in een gewone lamp kan draaien (gewonnen bij een Sinterklaas spel dit jaar). De rest van het huis hadden we donker gemaakt, afgezien van de kerstboom, en heerlijk hebben we met z’n vieren een avondje staan dansen op kerstliedjes. Het was echt genieten. De meiden vonden het zo leuk dat ze nu ELKE avond vragen om een disco-feestje in de woonkamer. Hoe lief 🙂

16 december: Kerstkaartjes maken en bezorgen

Ik doe zelf helemaal niet aan kerstkaartjes. Ik heb er gewoon heel weinig mee. Ook met het ontvangen overigens. Maar voor de meiden vond ik het wel leuk. Om zelf te maken en lekker uit te delen aan vriendinnetjes. Bij de Action haalde ik stevig karton met kerstprint. Die vouwden we dubbel, tadaa… kaart! Ze versierden de kaartjes met verschillende soorten (kerst)stickers, ook Action, en wat kerst washi-tape. Een vriendinnetje van Emily deed gezellig met ons mee, aangezien ze een middagje was spelen. Met nog wat mooie glitterpennen konden ze de wensen erin schrijven en toen bleek het ook gewoon nog perfect in de enveloppen te passen die we thuis nog hadden liggen. Alsof het ervoor gemaakt was. Later zijn we met z’n drietjes een uur lang het hele dorp door gaan fietsen om ze overal te bezorgen, om thuis met koude handjes een warm theetje te drinken.

17 december: Kerst-foto maken

Dat leek me van te voren heel leuk, om een leuke kerstfotoshoot te doen met z’n allen. Maar we waren gisteren allemaal niet zo in de stemming. Ik zelf ook niet. Dat we besloten om gewoon iets anders te doen. De meiden mochten kiezen wat we dan gingen doen. Ze kozen, uiteraard… voor nog een discoavond. Dus die avond hebben we weer staan dansen met z’n allen. Maar dit keer op Mila haar slaapkamer. Met de discolamp natuurlijk!

18 december: Kerstwandeling 

kerst-wandeling

In het dorp werd een kerstwandeling georganiseerd. Ik had geen idee wat we ervan konden verwachten, ik heb nog nooit zoiets gedaan. Er stond alleen maar: Een wandeling van een half uur met een levend kerstverhaal. Klonk leuk, maar ik had er weinig verwachtingen van. Maar wat was het LEUK! Echt. Het was een soort van speurtocht. De meiden kregen ook een pen en papier mee, moesten van alles zoeken en vragen. Ze waren op zoek naar Jozef, Maria en het baby’tje Jezus, en bij elke Herberg die ze moesten zoeken met de speurtocht moesten ze vragen of ze daar waren.

Uiteindelijk, na een half uur zoeken, vonden ze het gezinnetje… in de stal. Uiteraard. Waar we ook nog een geboortesoesje kregen. En de meiden kregen na afloop nog een kleinigheidje, omdat ze de speurtocht goed hadden opgelost. Het was zo leuk, dat de meiden niet meer wisten wat ze nou de beste activiteit vonden. De speurtocht of het disco-feestje. Dat zegt wat!

kerst-wandeling-2

Het was een heerlijke week! Ik blijf het volgens mij maar zeggen, maar de adventskalender is zo leuk! En de kerstboom boven wordt ook zo gezellig versierd. Ik zal volgende keer een foto erbij zetten, als hij helemaal versierd is.

De meiden zagen dat de kaartjes al aardig op beginnen te raken en waren gister al een beetje teleurgesteld. “Kunnen we het van de winter ook niet doen? Een winterkalender? Met elke dag een leuke winteractiviteit?”. Lief toch, dat ze het zo leuk vinden?! Ik weet in ieder geval wel wat wij volgend jaar weer gaan doen met advent! Duidelijk dit nog een keer!

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk