DIY

Adventskalender activiteiten #1

De dag na pakjesavond zijn we hier in huis begonnen met de adventskalender. En wat is het leuk. Een keer niet met snoep, speelgoed, maar met activiteiten voor het hele gezin. Elke dag staan de meiden te trappelen weer een kaartje te pakken. En het is eigenlijk echt heel leuk elke dag iets kleins met kerst te doen. Hier de dingen die wij tot dusver hebben gedaan: 

6 december: Slaapkamer versieren met kerstspullen

edfOp zolder vond ik nog wat oude kerstspullen, zoals een klein kerstboompje, een gehaakte kerststal, wat versiersels voor op het raam en wat kleine decoratiespullen. Ik heb al deze spullen in een bak gedaan en bij de eerste kaart mochten ze hier meteen mee aan de slag. Samen verdeelden ze de spullen en zelf gaven ze alles een plekje op hun kamer. En elke dag zetten ze hun eigen kerstboompje / kerststal aan. “Gezellig staat het, hè?” zeggen ze er dan bij! ♥

7 december: Kerstshoppen!

cofJaaa, dit was op een woensdag. Dus hadden we mooi een hele woensdagmiddag om dit te kunnen doen. Mijn meiden zijn gek op shoppen, dus bij dit kaartje konden ze niet wachten tot het middag was (ze lezen de kaartjes uiteraard ‘s morgenvroeg al in pyjama). Op het schoolplein sleurden ze me mee naar huis. “We gaan kerstshoppen, Mam. Snel naar huis!”. Ik liet de meiden uitkiezen waar we gingen winkelen. Ze kozen voor Zaandam. We zijn daar super goed geslaagd met kerstjurkjes, kerstschoenen etc. De meiden zijn qua outfit al helemaal klaar voor de kerst!

8 december: Kerstboom opzetten

Uiteraard, om het kerstgevoel te krijgen moet er ook een kerstboom opgezet worden (vinden wij). Dit jaar niet één boom, maar twee! We begonnen met het opzetten van de tweede boom. En die staat boven in de gang. Dit is een hele speciale boom. Deze boom wordt namelijk helemaal versierd door de meiden zelf. Er staat beneden een hele bak vol met ornamentjes. En elke dag, als ze een kaartje knippen van de adventskalender, mogen ze ook weer een ornament uitzoeken om in de boom te hangen. Met ornamentjes die mama beneden nooit in de boom wil hebben, zoals knalroze poedels, veel eetbare versiering en glitter cupcakes. Als het goed is hangt die met kerst dus helemaal vol.

En uiteraard kwam beneden de kerstboom ook. Met de piek die er door Emily opgezet is.

9 december: Kerstverhaal voorlezen

edfKerst is natuurlijk meer dan shoppen en kerstbomen. Het kerstverhaal hoort daar ook bij. En dan niet het verhaal over de kerstman, maar over Jozef en Maria en de geboorte van het baby’tje Jezus. Uit een boek (O, denneboom) las ik die avond een mooi kerstverhaal voor. In kindertaal geschreven.

10 december: Warme chocomel met zuurstok drinken

edfIk zie dit vaak voorbij komen op (Amerikaanse) foto’s, maar ik had het zelf nog nooit geprobeerd. Warme chocomel met een zuurstuk erin. En daarom moest hij op de adventskalender komen. Deze dag was de jongste meid ziekjes, dus het kwam goed uit dat het een beetje een kleine activiteit was. O, en het smaakte trouwens heerlijk! Al bleek het geen zuurstok van pepermunt te zijn, maar met aardbeiensmaak. Lekker zoet. Maar nu weet ik nog steeds niet hoe de ECHTE smaakt, met wel een pepermunt zuurstok! Moeten we het snel maar eens over doen *knipoog*.

11 december: Kerstbomen bewonderen

mdeVandaag was mijn meisje gelukkig weer opgeknapt en gingen we kerstbomen bewonderen. En waar kan je dat nou beter doen dan in het tuincentrum? Nou, we hebben onze ogen uitgekeken. Wat staat daar toch altijd veel moois. De meiden vonden het ook heel leuk en hopen zelfs dat het nog een keer op de kaartjes staat!

Nog een aantal dagen te gaan voordat het kerst is, maar wat hebben we een leuke tijd op deze manier voordat het eindelijk kerst is. Elke dag voelt al een beetje als kerst en we kijken elke dag enorm uit naar wat we weer gaan doen!

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk