DIY

DIY Sinterklaas-slinger

Zaterdag is het alweer zover. Dan komt de Sint weer aan in Nederland. Ligt het aan mij of vliegen de weken voorbij? Hoe dan ook, tijd voor weer wat leuke feestdagen DIY’s. Te beginnen met deze Sinterklaas-slinger.¬†

Wat heb je nodig?

  • stuk sisal touw
  • zwart dik karton
  • schaar
  • tekenpotlood
  • liniaal
  • precisie-mesje
  • lichtsnoer op batterij, 20 lampjes
  • 2x AA batterij
  • lijmpistool

Hoe maak je het?

1. Teken op het karton van te voren uit wat je wil gaan maken. Zoek eventueel leuke tekenvoorbeeldjes op internet op, of teken de figuurtjes na die ik heb gebruikt.

sinterklaas-slinger-diy-1

2. Knip de figuren uit met een schaar en haal de kleine openingen eruit met het mesje. Mocht je die niet hebben, dan kan je ook eerst een gaatje maken waar de opening moet komen en het van daaruit uitknippen, maar met kleine raampjes is dit best lastig. Een mesje werkt sneller/beter.

sinterklaas-slinger-diy-2

3. Knip een stuk touw af dat lang genoeg is voor de slinger die je wil maken en leg alle figuren/letters op de plek waar je ze wil hebben. Het touw zal nog wat krullen in het begin, maar dat komt vanzelf goed zodra je hem ophangt. Bepaal in ieder geval de volgorde en neem overal ongeveer dezelfde afstand tussen. Gebruik een lijmpistool om ze vast te lijmen aan het touw.

sinterklaas-slinger-diy-3

4. Hang de slinger op en wikkel het lichtsnoer nog om het touw. Klaar is je Sinterklaas-slinger!

sinterklaas-slinger-diy-4

Helemaal gezellig met de donkere dagen weer en de Sint die zaterdag alweer in het land aankomt. Trouwens, de poster in het lijstje links met de tekst “let’s fall in love’ heb ik zelf gemaakt. Mocht je die ook leuk vinden, die kan je hier¬†downloaden!

Veel plezier zaterdag bij de intocht!

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk