DIY

Adventskalender #2

Vorig jaar maakten we voor de adventsperiode een adventskalender met cadeautjes. Dat vond ik leuker dan dat ze elke dag een chocolaatje mochten eten en ook een stuk leuker (en goedkoper) dan van die standaard dozen met speelgoed. Dit jaar wilde ik weer eens iets anders. Geen chocola, maar ook geen cadeau. Dit jaar maakte ik een adventskalender met activiteiten die we met het hele gezin gaan doen. Elke dag eentje. Hier lees je hoe jij die ook kan maken!

Wat heb je nodig

  • dik stevig wit karton
  • perforator
  • zwarte stift
  • sisal touw
  • zwarte katoengaren
  • tak uit het bos
  • tak van een naaldboom
  • schaar

Hoe maak je het?

adventskalender-1

1. Knip uit een groot wit vel 19 rechthoekige papiertjes (als je wil aftellen vanaf pakjesavond. Anders moet je er natuurlijk vijf meer maken). Maak in het midden bovenin met een perforator een klein gaatje.

adventskalender-2

2. Schrijf met een zwarte stift op de voorkant de datum (alleen het cijfer van de dag is voldoende). Versier het eventueel nog met sterretjes, kerstboompjes of iets anders dat je leuk vindt staan.

adventskalender-3

3. Bedenk van te voren wat je die maand allemaal wil gaan doen. Leuke dingen die met kerst te maken hebben en die je graag wil doen in die maand. Houd rekening met op welke dag het valt, zodat je niet op een hele drukke dag nog een grote onderneming moet gaan doen. Pak dus even je agenda erbij en plan de ‘grote uitjes’ in het weekend. Bedenk ook veel kleine opdrachten, zoals een kerstverhaal vertellen of kerstliedjes zingen, voor de wat drukkere dagen. Schrijf op elk kaartje op de achterkant wat je die dag hebt als leuke onderneming. Nou kunnen onze kindjes nog niet zo heel goed lezen (althans, niet mijn slordige handschrift), maar mocht je grotere kinderen hebben, dan is het wel een idee om dit af te schermen, zodat ze het niet al stiekem van te voren kunnen lezen.

adventskalender-4

4. Zoek in het bos een grote, redelijk rechte, tak. Knip van een naaldboom nog een tak af die je erbij wil hebben. Bind ze thuis aan elkaar vast met een sisal touwtje. Knip nog een sisal touw. Knoop ze aan beiden uiteinden van de tak en hang hem in het midden op aan de muur/kast/waar je hem wil hebben.

adventskalender-5

5. Knip zwarte katoengaren. Maak allemaal verschillende lengtes. Knoop de touwtjes om de kaartjes en de tak heen en hang ze eraan.

adventskalender-6

Klaar! Ik heb er zoveel zin in. We hebben zoveel lieve en leuke activiteiten erop staan. Helemaal om in de kerststemming te komen! En wat ik nog leuker vind, is dat mijn man ook niet weet wat er allemaal gepland staat. Voor het hele gezin dus een leuke verrassing met elke dag iets leuks. Als jullie het leuk vinden kan ik tussendoor wel wat blogjes hieraan besteden. Met welke uitjes we deden en hoe het was.

Hoe dan ook, veel plezier met maken en alvast een hele fijne adventstijd toegewenst!

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk