DIY

DIY decorstukken

Morgen viert mijn dochter haar partijtje. Een prinsessen partijtje. Al een tijdje had ik in mijn hoofd om leuke decorstukken te maken, zodat ons huis nog meer aankleding in het prinsessenthema zou hebben. Gisteravond besloot ik aan de slag te gaan en maakte ik twee decorstukken. Een toren waar ze achter het raam kunnen staan en een ‘face in hole’ bord, waar Emily met haar vriendinnen achter kan staan en zo allemaal een echte prinses zijn. 

Mocht je dit ook willen maken, zo lastig is het niet. Dit is wat je nodig hebt:

Wat heb je nodig:

  • grote dozen (hoe groter hoe beter. Tip: Ga eens langs een fietsenwinkel)
  • acrylverf
  • potlood / gum
  • kwasten
  • scherp mesje
  • voorbeeldplaatje van internet
  • wat creativiteit

Hoe maak je het?

1. Haal de doos los en klap hem helemaal uit. Zorg dat hij wel kan blijven staan, door de zijkanten van de doos te gebruiken als voetsteun. De andere zijkant kan eraf gesneden worden.

diy-face-in-hole

2. Zoek op internet een voorbeeldje van wat je wil gaan maken. Een toren maken is makkelijker dan een prinses zelf, omdat je dan minder goed hoeft te kunnen tekenen. Maar laat je niet tegenhouden door het tekengedeelte. Het lijkt vaak lastiger dan het is en als je eenmaal bezig bent zie je dat het best wel op een prinses gaat lijken. Als je maar de goede kleuren gebruikt.

Teken het gezicht gewoon alleen in omtrek. Teken de rest zo uitgebreid als je wil. Ik gebruik zelf altijd liever een beetje een schets, maar als je het voor de eerste keer doet is het misschien wel handig om het wat uitgebreider te doen met potlood. Dat kan je immers weer wegvegen als het niet goed is en kan je later gewoon alles lekker inschilderen, in plaats van nadenken over de vormen.

3. Snijd het gezicht / raam / of wat je dan ook maakt uit. Leg het neer op tafel / op de grond en ga beginnen met verven. Verf het zoals jij denkt dat de kleuren lijken op wat je probeert na te maken. Duik niet teveel in de details, schilder gewoon de grote vlakken in een egale kleur. Begin met de onderlagen. Zoals de klimop, de jurk. Doe later pas de bloemen erop, of de details van de jurk. Etc.

disney-princess-face-in-hole-diy2

rapunzel-tower-diy-2

4. Laat alles goed drogen. Begin dan met eventueel een tweede laagje verf, mocht het niet goed gedekt zijn, of begin met de details. Vaak maak je haar net wat leuker als je een teintje lichter of donkerder gebruikt en wat haarlijnen schildert. Ook ronde lijntjes in een knot, of op een ronde balk, maken het net wat mooier, terwijl het zo is aangebracht. Duik niet teveel in de detail hoor. Nu sta je er met je neus bovenop, straks bekijk je het vanaf een afstandje en ziet niemand die prachtige afwerking. Als de grote vormen maar kloppen.

frontfoto2

5. Laat het weer even drogen en zet het maar neer. Een brede glimlach op het gezicht van je dochter als ze het ziet, geloof mij maar. Kinderen zijn al weg van dozen, ze kunnen er zoveel plezier mee hebben, maar als je er dan nog iets van maakt…

disney-princess-face-in-hole-diy

rapunzel-tower-diy

Morgen staat dit dus klaar op mijn dochters partijtje. Mijn meiden zijn al HE-LE-MAAL weg van de prinsessengezichtjes en de toren waar ze in kunnen. Die doos is wat dieper, dus ze kunnen daar ook echt helemaal in stappen in plaats van alleen achter. Vanavond maak ik nog één toren erbij en dan is het klaar en zijn we, als het goed is, helemaal voorbereid voor het feestje morgen. We hebben er zin in!

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk