DIY voor kinderen

Prinsessen uitnodigingen

Zoals jullie gisteren al hadden gelezen, is mijn dochtertje bijna jarig. Vandaag hebben we de uitnodigingen voor haar allereerste partijtje al op de post gedaan. En we hebben geen standaard kaartjes gekocht, we hebben ze uiteraard zelf gemaakt. Echte prinsessenuitnodigingen. Hoe je deze kunt maken, lees je hier:

Wat heb je nodig?

 • kartonpapier in een leuk printje (ik gebruikte dik scrap-papier)
 • paars papier
 • papier met steenpatroon
 • plakstift
 • restantje gele wol (ik gebruike Royal van de Zeeman)
 • kleine kunstbloemen
 • lijmpistool (inc lijm)
 • schaar
 • printer
 • perforator
 • paars lint
 • zwarte stift
 • plakband

Hoe maak je het?

diy-prinsessen-uitnodiging-1

Knip het papierkarton tot vierkantjes (mochten ze dat nog niet zijn). Maak er zoveel als dat je aan uitnodigingen nodig hebt. Knip van het steentjespapier rechthoeken en van het paarse papier driehoeken. Plak de toren aan de zijkant op het papierkarton met een plakstift.

diy-prinsessen-uitnodiging-2

Knip nu gele garen. We gaan een vlecht maken die uit het raam hangt. Maak de garen iets langer dan dat de toren lang is. Gebruik per vlecht negen garen. Knoop ze aan de bovenkant even dicht met een geel draadje voordat je begint te vlechten en knoop de onderkant op dezelfde manier dicht als je klaar bent met vlechten. Maak met een schaar onderin het dak van de toren een gaatje, net zo dik als de vlecht is. Haal de vlecht erdoorheen en plak het vast met plakband aan de achterkant van de toren.

diy-prinsessen-uitnodiging-3

Teken met een zwarte stift een klein raampje om het vlechtje heen en kleur het helemaal in.

diy-prinsessen-uitnodiging-4

Versier nu de vlecht met bloemen. Lijm ze erop vast met een lijmpistool. Maak op de computer een stukje tekst (de uitnodiging dus) en print dit een aantal keer uit. Print ook de namen van de prinsessen die uitgenodigd worden. Plak de uitnodiging met de plakstift vast naast de toren. Maak bovenin de uitnodiging een klein gaatje met een perforator en ook in de namen van de prinsessen. Maak dit aan de uitnodiging vast met een paars strikje.

diy-prinsessen-uitnodiging-5

Klaar zijn de uitnodigingen. Mijn dochter vond ze PRACHTIG. Ze heeft ze met HEEL veel plezier al uitgedeeld aan haar vriendinnen. Ze vond het eigenlijk wel jammer dat ze zelf niet zo’n mooie uitnodiging had. Dus mocht je ze gaan maken, maak er dan dus ook eentje extra. Voor je dochter zelf. Om te bewaren.

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk