DIY voor kinderen

DIY Rapunzel pruik

Mijn dochtertjes zijn gek van Disney prinsessen. Binnenkort wordt mijn oudste dochter alweer zes jaar oud. En ze had voor haar verjaardag één grote wens. Dat ze een echte Rapunzel mag zijn. En dan dus ook met de haren erbij. Dus ik ging vandaag aan de slag om een pruik te maken. Ik leg ook uit hoe je het zelf kan maken. Je hoeft er niet voor te kunnen haken, niet geweldig voor te kunnen naaien. Elke moeder kan dit wel in elkaar zetten! En binnen een uurtje ben je al klaar. Wat je nodig hebt en hoe je het maakt, lees je hier:

Wat heb je nodig?

  • 2 bollen gele wol (ik gebruikte Royal van Zeeman)
  • gele garen
  • naaimachine
  • een (oude) kinderonderbroek
  • kunstbloemen
  • lijmpistool (inc lijm uiteraard)
  • schaar

Hoe maak je het?

1. Wikkel de twee bollen garen heen en weer in lange banen. Ik koos voor twee meter lengte (zodat het één meter lang zou zijn, aangezien de garen dubbel geklapt gebruikt worden). Knip met een schaar één kant open.

rapunzel-pruik-diy-1

2. Naai de draden in het midden van de lengte vast aan de onderbroek (pas de onderbroek van te voren even op het hoofdje van je kind, zodat je zeker weet of ie lekker strak aansluit. Liever te strak dan te los, anders gaat het afzakken). Begin aan de voorkant en werk via het kruis naar achteren toe. Naai gewoon met een rechte steek.

rapunzel-pruik-diy-2

Zo ziet het eruit als je ze vastgenaaid hebt. Mocht je de naai-lijn niet zo mooi vinden om te zien, dan kan je altijd nog een randje met haren naar de andere kant gooien, zodat het nog natuurlijker oogt.

rapunzel-pruik-diy-3

3. Hang de pruik even op een vaas (of op het hoofd waar het uiteindelijk op gedragen wordt) en vlecht de haren. Knoop de onderkant gewoon dicht met garen en knip het uiteinde mooi recht af. Zet met een lijmpistool meteen de haren vast op de onderbroek, zodat ze niet per ongeluk verschuiven als de pruik gedragen wordt. Je ziet bij mij nog licht de onderbroek erdoor, vooral de roze streep. Tip dus: Neem een witte (of gele) onderbroek, zodat je die gekleurde rand niet ziet. Een voller en dichter resultaat krijg je trouwens met drie bollen wol, maar dat vond ik voor mijn dochtertje te zwaar worden.

rapunzel-pruik-diy-4

4. Plak nu de bloemen met het lijmpistool op de vlecht. Ik kocht gewoon twee lange bloemen van de Action en haalde alle kleine bloemetjes eraf, om ze later weer stuk voor stuk vast te plakken. Plak ze er gewoon tussen zoals jij het mooi vindt.

rapunzel-pruik-diy-5

Klaar! En zo staat het aan:

rapunzel-pruik-diy-6

rapunzel-pruik-diy-7

Lief hè? Mijn meisje vindt het prachtig. Wat zal ze blij zijn met haar verjaardag als ze dan ook nog ontdekt dat ze van ons een echte Rapunzel-jurk erbij krijgt. Haar feestje kan niet meer stuk denk ik.

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk