DIY voor kinderen

Shirt opdruk borduren

In mijn dochter haar kast liggen een paar basic shirts. En die draagt ze eigenlijk nooit. Ze is niet zo van de shirts waar niets op staat. Het liefste heeft ze er een mooi meisje of diertje op staan en dan draagt ze het super vaak. Om de basic shirts wat op te leuken, besloot ik haar shirt eens te gaan borduren. Met een konijntje erop. 

Wat heb je nodig:

  • Borduurgaren
  • reststukje stof
  • naald
  • draad
  • schaar
  • basic shirt
  • potlood

Hoe maak je het?

shirt-borduren-diy-2

1. Ga op internet op zoek naar een leuk plaatje en teken licht met potlood hetgeen dat je wil gaan borduren op het shirt.

shirt-borduren-diy-3

2. Borduur alle lijntjes met de kleur naar wens. Doe het zoals je op de foto hierboven ziet als je een rechte lijn wil gaan borduren. Probeer een beetje dezelfde afstand te houden bij elke steek (ben ik nog niet zo goed in).

3. Knip een strook stof. Vouw het zo op dat alle afgeknipte randen naar binnen zitten (zodat het niet gaat rafelen) en naai het met naald en draad vast aan het shirt. Ook de uiteindes, zodat het niet gaat wiebelen.

4. Strijk het shirt. Klaar! En dit is dan het resultaat!

shirt-borduren-diy

Ik borduur eigenlijk nooit, ooit als kind wel eens gedaan, maar sindsdien nooit meer. Maar het is onwijs leuk om te doen. Echt. Ik had niet verwacht dat ik het zo leuk zou vinden. En zeker leuk om zo wat simpele kleren persoonlijker te maken. Ik denk dat ik dit ZEKER vaker ga doen. Alleen wil ik dan wel wat betere spullen hebben. Ook wat tipjes voor als je dit wil gaan doen en net zo onervaren bent als ik nog:

Tip 1: Mocht je het netter geborduurd willen hebben, gebruik dan een borduur-ring. Helaas heb ik er geen één (en kon ik er zo snel ook NERGENS eentje kopen), maar het maakt het een stuk strakker (en mooier) als het gewoon met een borduur-ring gemaakt wordt.

Tip 2: Gebruik goede borduurgaren. Ik heb gewone katoengaren gebruikt, maar dat gaat vlekken als je het strijkt. Goede borduurgaren doen dit (als het goed is) niet.

Tip 3: Neem een katoenshirt, in plaats van een tricot shirt, want dat borduurt een stuk makkelijker.

Hoe dan ook, dochterlief is er blij mee! En ik heb er een nieuwe hobby bij denk ik!

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk