DIY

1000 puntjes en kleuren op nummer

Twee jaar geleden kreeg ik mijn eerste kleurboek voor volwassenen. Ik was van te voren helemaal niet zo van de kleurhype. Begreep het ook niet zo. Totdat ik mijn eigen kleurboek kreeg. En ik was verslaafd. Aan kleuren. Zo ontspannend, leuk. Toch creatief bezig zijn, maar niet hoeven nadenken. Heerlijk! Na een jaar actief te hebben gekleurd merkte ik wel dat ik het steeds minder vaak ging doen. Dus sindsdien ben ik andere dingen gaan ontdekken. Zoals kleuren op nummer. Puntjes verbinden. Vergelijkbaar met kleuren, maar weer eens wat anders. Vandaag zal ik jullie eens laten zien waarom dat zo leuk is! 

kleuren-op-nummer-1

Kleuren op nummer

Wat ik zo leuk vind aan kleuren op nummer, is dat je nog minder hoeft na te denken dan bij gewoon kleuren. Dan wil je toch van te voren bedenken in welke kleur je iets kleurt. En waar je schaduw geeft en waar niet. Bij kleuren op nummer kleur je dus domweg gewoon de nummertjes in (misschien ken je schilderen op nummer van vroeger nog wel. Vergelijkbaar dus). En… wat ik er nog leuker aan vind: Je hebt nog GEEN idee wat het gaat worden. Het is dus niet zomaar van een zwart-wit plaat een mooie gekleurde plaat maken, het is ook nog eens een grote verrassing wat het überhaupt is. Je begint gewoon met een wirwar aan cirkels en vlakken en terwijl je bezig bent begin je langzaam een figuur te zien. Kijk maar:

kleuren-op-nummer-4

En zo ziet het eruit als je klaar bent:

kleuren-op-nummer-2

kleuren-op-nummer-3

Prachtig toch? Ik kan er echt zo van genieten als zoiets ineens tevoorschijn komt. Dit boek is van Thomas Pavitte, kleuren op nummer Meesterwerken (hier te koop). Er zijn meerdere varianten van, zoals bekende portretten. Echt, mocht je op zoek zijn naar een kleurboek op nummers. Ik raad deze ECHT aan! Super vermaak!

Tips:

  • Kleur met stiften (zo zie je de nummers er minder erg doorheen. Ik gebruik Stabilo stiften)
  • Werk met een mooi kleurpalet (die mag je namelijk zelf bedenken). Het makkelijkste is om te beginnen met één kleur, maar in meerdere teinten.
  • Begin met de lichtste kleur te kleuren, werk naar de donkere kleur toe (zodat het niet gaat vlekken)

1000x van punt naar punt

Misschien ken je het nog wel van vroeger, puntjes verbinden. Stonden vaak in van die spelletjesboekjes. In de kinderen hun boekjes van tegenwoordig staan ze nog steeds. “Ik wil dat soort boeken ook. Ik vond dat vroeger zo leuk! Waarom is dat er niet voor volwassenen? Net zoals kleuren tegenwoordig voor volwassenen is?” zei ik toch nog tegen Rick. Maar… ik klaagde te vroeg. Dat bestaat dus WEL gewoon. Je hebt gewoon puntjes verbinden voor volwassenen. En dan niet zomaar een simpel puzzeltje die je zo af hebt (en waarbij je van te voren al ziet wat het gaat worden). NEE. 1000 puntjes! Met een hele leuke verrassing weer. Dus dat boek moest ik hebben!

1000-punten-verbinden

1000-punten-verbinden-3

Zulke gave platen ook weer. En zo ontspannend om lekker simpelweg puntjes te verbinden. Niet te moeilijk, maar met 1000 puntjes ben je toch zeker meer dan een uur per plaat zoet (als je ogen dan nog zin hebben om geconcentreerd te zoeken, want vaak staan ze niet eens netjes naast elkaar, maar moet je dus echt zoeken).

1000-punten-verbinden-1

Dit boek is ook van Thomas Pavitte. 1000x puntjes verbinden, portretten heet het boek (hier te koop). En ook daar heb je zoveel varianten van. Dieren, steden, meesterwerken! ZOOO leuk! Ook echt zeker een aanrader als je eens een keer iets anders wil doen dan kleuren (al kan je deze platen natuurlijk ook nog kleuren als je klaar bent met verbinden).

Dus, donkere dagen, kom maar hoor! Ik ben er klaar voor 🙂 Herken je trouwens iedereen op de platen? Ik ben wel benieuwd!

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk