DIY voor kinderen

DIY speelkeuken

Vroeger hadden we ooit eens voor de meiden een keukentje gemaakt. Onwijs leuk was het geworden. In het begin werd er even mee gespeeld. Maar toch bleef het vrij snel staan. Ze waren gewoon meer van het spelen met speelgoed. Fantasiespel was niet zo hun ding. En toen we gingen verhuizen besloten we niet alles op te gaan slaan, maar het gewoon weg te doen.

Nu zijn onze meiden ouder en eigenlijk sinds een jaar zijn ze helemaal van de fantasiespellen. Verkleden, speelhuisjes, rollenspellen en… je raadt het al. Keukentjes. Het is ook altijd zo. Als je net iets wegdoet. Of ze ALSJEBLIEFT weer een keukentje mochten, werd er al gevraagd een aantal keer. Dus Rick en ik besloten weer ons best te doen. En een nieuwe keuken voor ze te gaan maken. 

DIY-keuken-ontwerp

Vorig weekend hadden we wel zin om te beginnen. Even op de bank bedachten we hoe we het wilden gaan maken en kwamen met een “ontwerp”. Echt een ontwerp vind ik dit niet te noemen, het is echt zo uit de losse pols getekend, maar het ging er meer om dat we allebei hetzelfde idee hadden voordat we aan de slag gingen. Een keuken. Voor buiten. En eigenlijk niet alleen een keuken, het zou ook een beetje een winkeltje worden. En een restaurant. Kunnen ze zelf bedenken waar ze die dag zin in hebben. Met de meiden sprongen we in de auto, haalden we wat spullen die we nodig hadden en aan het begin van de middag gingen we aan de slag.

diy-keuken-1

Of nou ja, we? Rick vooral. Dit keer gaan eigenlijk bijna alle credits naar hem toe. Ik was meer van het ontwerp, het meedenken, het aankleden, wat kleine dingetjes. Echt al het grote werk heeft hij gedaan. Hij had er ook zoveel zin in, dat ik hem ook maar gewoon zijn gang liet gaan. Sowieso omdat ik anders toch alleen maar in de weg liep.

diy-keuken-2

Van wat resthout dat we nog in de garage hadden liggen werd deze keuken gebouwd. Kwamen we daar ook meteen vanaf. En terwijl Rick druk verder bouwde, scoorde ik nog even voor weinig geld een mooi aanrechtblad (er was toevallig een reststukje, in precies de kleur die ik wilde, die ik voor een prikkie mee mocht nemen) en wat extra hout voor het dakje.

diy-keuken-3

Aan het einde van de middag stond dit er. Voor het krijtbord (DIY van het krijtbord hier te vinden). Het was al een goed begin. Zeker met die zwarte rondjes van decoplastic als kookpitten. Nog lang niet af is het hoor. Rick zaagde nog een gat voor de wasbak (een magnetron-bak dat gebruikt wordt als wasbak) en de volgende dag gingen we verder. Met het dak.

diy-keuken-4

Ahhh, het begon er al helemaal gezellig uit te zien meteen. Het dak maakten we van een tafelzeil. Vastgeniet aan een klein frame dat weer vastzit aan de schutting.

diy-keuken-kinderen

De binnenkant van de keuken moest nog helemaal gedaan worden, maar dat maakten onze kinderen niets uit. En hun vriendinnetjes ook niet. Ze waren er niet weg te slaan. En tussen de spelende kinderen moesten we de laatste dingen nog doen. Niet heel handig, maar zo onwijs lief. Super groot compliment eigenlijk. Zo leuk vinden ze het.

diy-keuken-6

Dit werd de binnenkant van de oven. Deze grote zwarte bak. We maakten vandaag trouwens de hele keuken af. En ik zal nu laten zien hoe het geworden is hoor in plaats van alleen maar werkfoto’s. Veel leuker. Komt het:

diy-keuken-buiten-1

diy-keuken-buiten-2

Omdat we wat ruimte te kort kwamen voor alle bekertjes en pannen besloten we nog een klein rekje te maken aan de voorkant. Gewoon een plank is het. Naast dat het functioneel is. staat het eigenlijk super gezellig.

diy-keuken-buiten-3

diy-keuken-buiten-7

diy-keuken-buiten-4

Hier zie je de zwarte bak terug. Aan de binnenkant van de oven. De ovendeur is trouwens gewoon een fotolijst. Zodat je er ook echt doorheen kan kijken.

diy-keuken-buiten-5

In de magnetronbak maakte Rick nog een putje. Die leeg stroomt via een buis zo het gras in. Ideaal. Alleen gaat hij nu binnenkort iets verzinnen dat de kraan ook echt gaat werken (aansluiten op de tuinslang), want je snapt nu al dat ik heel vaak moet opstaan om de wasbak weer te vullen (aangezien ze het legen GE-WEL-DIG vinden).

diy-keuken-buiten-6

Haha, zo mooi hè trouwens… Probeer ik een beetje fatsoenlijke foto’s te maken, ligt er alweer overal water. In de tussentijd kwamen er namelijk steeds twee meiden alweer lekker spelen. Heerlijk toch?! Jaaa, het is een leuk keukentje/limonadekraampje wat dan ook geworden. En het staat ook zo gezellig in onze tuin.

We zaten trouwens heel lang te twijfelen over het tafelzeil voor erboven. Eigenlijk wilden we een hele erge knalkleur. Want dat past zo mooi bij de keuken. Maar aangezien we het ook van binnen moeten bekijken als de kinderen slapen, besloten we toch maar voor een wat rustigere kleur te gaan. Een groene. Zodat het iets minder eruit springt als je rustig wil zitten ‘s avonds.

En ik ben blij dat we dat gedaan hebben. Want zo staat het gewoon heel gezellig in onze achtertuin:

diy-keuken-buiten-achtertuin

Op naar vele mooie, zomerse, warme dagen! Dat er maar lekker veel gekookt, gespeeld, gerommeld en wat dan ook mag worden bij het nieuwe keukentje. Maar dat gaat helemaal goed komen denk ik 😉

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk