DIY voor kinderen

DIY Krijtbord

Al een tijdje geleden schreef ik erover in onze achtertuin make-over blog. Dat we voor de kinderen een krijtbord hebben gemaakt. We hebben namelijk in de achtertuin niet heel veel steen liggen en om ze toch de mogelijkheid te geven om lekker te kunnen krijten (zonder dat je altijd met blauwe/roze/gele voeten weer naar binnen toe loopt), besloot ik een krijtbord voor ze te maken. Voor aan de schutting. Hoe je zelf ook zo’n bord kan maken, lees je hier. Het is heel simpel!

Wat heb je nodig?

  • krijtbordverf (maakt niet uit welke, als het maar echt krijtbordverf is)
  • waterafstotende mdf-plaat (gewoon te koop bij de bouwmarkt. Zorg wel dat het waterafstotend is, anders kan je het krijtbord na een jaar weggooien)
  • schuurpapiertje
  • lakroller
  • verfbak
  • schroeven
  • schroefboor
  • en uiteraard krijtjes

Hoe maak je het?

1. Haal alles in huis. Schuur de plaat licht op met het schuurpapiertje en veeg het schoon.

2. Verf de plaat. Laat het een twee uur drogen en geef het dan nog een laag. Doe niet alleen de voorkant van het bord, maar ook de randjes aan alle kanten. Maakt het helemaal af.

krijtbord-1

3. Hang het bord met schroeven op aan de schutting.

krijtbord-2

Klaar! Ja echt? Ja. Dit was het! Easy peasy dus! Niet alle DIY projecten hoeven moeilijk te zijn natuurlijk 😉 Je zou er wel zelf nog een lijst omheen kunnen maken van hout. Maakt het natuurlijk helemaal af. Heb ik niet gedaan, maar wil ik nog wel gaan doen (ooit). Ik heb wel een kleine lijstje aan de bovenkant gedaan, maar een grote lijst is natuurlijk een stuk mooier.

Inmiddels hangt het bord hier alweer een jaar. Het wordt veel gebruikt. Om zomaar wat te krijten, maar ook als ze schooltje spelen. Vorige keer hadden ze zelfs bedacht er vuur op te tekenen en het te gaan blussen met een waterpistool. Heerlijk die fantasie. Oftewel, een succes het bord. En ik moet zeggen, ik vind het helemaal niet erg dat de rest van de stoep gewoon heerlijk schoon blijft eigenlijk! Mocht je nog een plekje hebben op je schutting, dan zou ik dit zeker overwegen!

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk