Make-overs

Achtertuin make-over #2

Onze achtertuin was al heel ver af, maar er was nog één hoek in de tuin die nog gedaan moest worden. We wisten eerst heel lang niet wat we daar precies wilden doen,  maar een paar maanden geleden hadden we met z’n allen besloten dat we wel HEEL graag een konijntje wilde. En hoe leuk zou het zijn om die hoek daaraan te besteden? We zouden het van de zomer gaan maken en daarna op ons gemak een konijn uitzoeken. Dat was het idee. Totdat we van de week in het tuincentrum waren om de voortuin af te maken. 

Normaal als we langs de konijnen lopen steek ik altijd even mijn hand in de kooi daar. Dat mag gewoon. En altijd knuffelen we samen met de meiden even de konijnen en lopen we weer door naar de kassa. En ook altijd gaat dat prima. Behalve deze keer. Er zat namelijk één konijntje. Die was ZO lief. Ze kwam op me af, knuffelde mijn hand, kwam op Mila af. Ze was ZOOOOOO leuk! Helemaal niet heel bijzonder, maar toch ook echt wel!

‘s Avonds thuis kregen we haar maar niet meer uit ons hoofd. We waren verliefd. En de volgende dag gingen Mila en ik terug naar de winkel. We besloten het konijntje mee te gaan nemen. Totaal niet handig, want het gedeelte in de tuin was nog helemaal niet klaar, maar dat zouden we dan wel weer zien. Op zich was het ook een goede stok achter de deur om het te gaan doen. Het konijntje was er nog en we namen haar mee, inclusief een hok voor binnen.

kinderen-met-konijn

Bij de kassa stond ik in de rij nog wat te kletsen met de vrouw achter de kassa. Over het konijn. En over het buitenhok dat we nog moesten gaan bouwen. Zei de vrouw voor me in de rij, die mee stond te luisteren, dat ze nog wel een hok had. Ze had het net over. Ze liet een foto zien en het was ECHT een prachtig hok. Bleek het hok alleen niet in de auto te passen bij ons. Stelde die vrouw ook nog eens voor om het hok te komen brengen. Hoe geweldig lief?

Zaterdag aan het einde van de middag kon haar man het hok wel even langs brengen. Een mooi moment om zaterdag overdag dan eindelijk die hoek eens aan te gaan pakken. Dus diezelfde ochtend nog sprongen we met z’n vieren in de auto om de laatste spullen te gaan kopen om het af te kunnen maken. In de tussentijd hadden we het konijn gewoon lekker bij ons binnen in de woonkamer en WAT IS ZE LIEEEEEEEEF. ECHT! Zo tam al, zo knuffelig, meteen al zindelijk, de kinderen mogen alles met haar doen. De meiden hebben haar Anna genoemd, want Elsa hebben we al. Dat is onze hamster.

achtertuin-make-over1

Trouwens, voor het eerst ooit ben ik vergeten een voor foto te maken. Wat erg. Maar je ziet hier nog een beetje hoe het was. Leeg vooral. Er stond eerst nog een kast, maar die hebben we weggehaald. Vandaar dat de klimop daar iets dood is (maar dat is binnen no time weer terug gegroeid). Op deze foto hadden we net in de hoek een stoofperenboom geplaatst, een struik en drie tegels neergelegd waar het hok op moet komen. We waren hier bezig met het hek.

hek-plaatsen-konijnenren

Bij het tuincentrum hadden ze nog wat graszoden over van iemand die de bestelling niet kwam ophalen (ook weer zoveel mazzel), dus ook dat konden we meteen uitrollen. Om de boom (die we ook laatst hebben geplaatst) besloten we een zandbakje voor haar te maken.

konijnenhok-met-kinderen

Achter het hek kwam nog wat gaas (zodat ze er niet uit kan). Rick maakte van één hekdeel een poort en we waren precies op tijd klaar toen het hok gebracht werd. De kinderen vonden het zo mooi worden, dat ze niet konden wachten het nieuwe verblijf aan Anna te laten zien. En Anna vond het geweldig.

konijnenren

We willen nog een paar kleine dingetjes hier doen, maar eigenlijk is het zo al wel leuk. En Anna blijft een binnenkonijn (ze is zo gezellig bij ons in de woonkamer. Ze hupt heel de dag zo lekker rond), maar aangezien wij in de zomer meer buiten wonen dan binnen, kan ze zo gewoon gezellig met ons mee. En gezien de vreugdesprongetjes die we constant kregen is ze het daar volgens mee helemaal mee eens. En kijk het hok trouwens. Had ik teveel gezegd? Nee toch? Prachtig hok! Wat een mazzel hebben we hier mee gehad!

achtertuin-met-konijnenren

De rest van de hoek vulden we op met geel grind (in de hoek bij het raam van ons huis hebben we nog een regenton staan die ik wil vullen met bloemen en op de grond staan twee potten met bloemen en een klein boompje). Maar we vinden het helemaal gezellig zo. Ik vind het ook zo leuk dat de kinderen lekker de ren in en uit kunnen en vandaag al heel de dag met Anna buiten in het hok zaten. Lekker knuffelen, met haar samen spelen in het zandbakje. Zo leuk! We zijn helemaal blij met ons nieuwe huisgenootje. En met onze tuin die eindelijk geen modderbende meer is.

Ps. Leuke filmpjes van onze Anna zien? Kijk eens op mijn snapchat 🙂

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk