Make-overs

Achtertuin make-over

Precies een jaar geleden begonnen we met onze achtertuin. Toen we hier kwamen wonen zag onze tuin er vrij ‘saai’ uit. Althans, dat vond ik. Het waren bijna alleen maar tegels, een piepklein stukje kunstgras met onkruid erdoor en verder één zithoek. Niet zoals ik een tuin voor me zie. Ik hou van hoekjes, plantjes, bloemen. Sprookjestuintjes, zoals Rick het altijd noemt. Dus, vorig jaar april gingen we aan de slag. We trokken alles eruit en gingen alles opnieuw opbouwen. 

tuinvoor

Zo zag het er dus uit voordat we gingen beginnen. Om je even een beeld te geven. Wat zei ik? Veel tegels, weinig knusse hoekjes.

tuin1

Na een weekendje slopen waren we al een heel eind gekomen. Een enorme zak zand was geleverd en na dit kwamen mijn schoonouders een weekendje op bezoek om te helpen. Terwijl ik en mijn schoonmoeder de andere stenen er allemaal uit gingen halen, gingen Rick en mijn schoonvader alvast de boel ophogen met zand en weer terugleggen.

tuin2

En dat schoot lekker op. Na een dag hard werken was dit al het resultaat.

tuin3

Het laatste stuk terras legden we de volgende dag.

tuin5

tuin4

En na een weekend hard doorwerken, kwam er alweer wat resultaat. Al het steenwerk was hier bijna gedaan.

tuin6

Het linkergedeelte wilden we maken voor de kinderen. Met een stuk gras, wat speeltoestellen en een trampoline. Rick was hier dus het gat aan het uitgraven ervoor.

tuin7

En in het dorp naast ons dorp bleek een hele goede kunstgrashandelaar te zitten en daar haalde ik samen met de buren (die dat ook wel wilden) een stuk gras voor in de tuin. Het is heerlijk dit gras. Niet van echt te onderscheiden en zo lekker zacht. Ook had ik een krijtbord gemaakt voor in het speelhoekje. Die zie je hangen aan de schutting. Daar zal ik nog eens een blogje aan wijden.

tuin15

Op een vrijdag haalde ik wat planten voor in de borders. Maakte het meteen een stuk gezelliger.

tuin8

Nu het kindergedeelte erop begon te lijken werd het tijd voor ons gedeelte. En, uiteraard, kwamen mijn schoonouders weer een dagje meehelpen. Lief he?

tuin9

Rick en mijn schoonvader bouwden een huisje achter in de tuin, terwijl mijn schoonmoeder, de meiden en ik op zoek gingen naar een leuke tuinset voor eronder.

tuin10

Het huisje hebben we wit geschilderd en we legden een vlondervloer erin. Vlonders die ik al JAREN wil. Eindelijk hebben we ze eens gehaald!

tuin11

En yeaaaaaaah, onze buitenkamer. Wat een heerlijk plekje is dit geworden. We hebben er vorig jaar al zoveel gezeten. Volgens mij zaten we hier uiteindelijk meer dan binnen.

tuin12

Nog een klimrek ernaast. Er klimt daar een plant naar boven. En bovenlangs gaan we de blauwe regen laten groeien. Die gaat als het goed is dit jaar ook al het hoekje om en daar komt dan ook een rek. Voor de oplettende kijker, de trampolinerand is alweer vervangen. Hij ging super snel kapot en toen kregen we van Salta meteen een nieuwe opgestuurd. Alleen een zwarte, omdat groen er niet meer was. Maar stiekem vind ik zwart eigenlijk veel mooier staan dan groen.

Dit was allemaal nog vorig jaar. Zo zag het er gisteren uit:

tuin13

Alle planten moeten nog een beetje gaan bloeien, het is nog vroeg in het jaar, maar het is er nu alweer lekker om te zitten. De tuin is nog niet af hoor. We hebben nu pas de helft van de tuin gedaan, de andere kant moeten we nog doen. Maar dat gaan we dit voorjaar afmaken. Ik heb net een boom besteld, die over een paar dagen gebracht wordt en dan kunnen we langzaam die kant gaan doen. Zal ik ook over bloggen tegen die tijd hoor, want we hebben hele leuke plannen voor daar.

En dan nog deze hoek met de deur naar onze garage toe:

tuin14

Hier gaan we ook nog wat mee doen. We willen dit gedeelte overdekt maken. Ook nog ergens dit voorjaar. Jeetje, het wordt weer doorwerken hoor ik alweer 😉

Maar, de voor na. Met een foto van precies een jaar geleden en een foto van gisteren:

voorna

Ook al is het nog niet af, het is al meer een tuin zoals ik een tuin graag zie. En de kinderen ook. Want ze zijn ZO onwijs blij met onze achtertuin. Ze spelen er altijd als het ook maar een beetje goed weer is. Het is wat werk geweest, maar we zijn zo blij met het resultaat.

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk