DIY

Konijntjes van brooddeeg

Het wordt weer een beetje beter weer buiten. Heerlijk! En Pasen komt er alweer bijna aan. Tijd om die winterversiering uit huis te gaan halen en het een beetje lente-sfeer te gaan geven. En om te gaan beginnen met leuke paas-dingetjes. Gisteren begon ik met konijntjes maken. Van brooddeeg. Voor in een stolp. 

Wat heb je nodig?

Voor het brooddeeg

  • 2 koppen witte bloem
  • 3/4 kop zout
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 kop handwarm water

Voor de rest

  • acrylverf (ik gebruik die van de Action)
  • satéprikker
  • kwast

Hoe maak je het?

Gooi alle ingrediënten van het brooddeeg bij elkaar in een beslagkom en kneed het tot een grote bal. Als het nog wat plakkerig is, doe er dan nog wat bloem bij. Als het te droog is, dan juist nog wat water. Het moet een klein beetje plakkerig zijn als je ermee kneedt, maar het moet niet meer aan je handen vast blijven zitten. Dan is het klaar om ermee te werken.

brooddeeg

Samen met mijn meiden en een vriendinnetje van Emily gingen we aan de slag. Kinderen vinden het geweldig om met brooddeeg te werken. Vooral omdat ze het na afloop ook echt krijgen en niet weer terug hoeven te stoppen in de potjes (zoals met gewone klei).

Dus terwijl zij lekker bezig waren, kleide ik twee kleine konijntjes. Gewoon een grote bal als lichaampje, een bal als hoofdje, twee oren erop en een klein balletje als staartje. Tip: Plak de onderdelen stevig aan elkaar vast met een beetje water aan je vinger. Strijk ook alle scheurtjes en kiertjes op die manier mooi glad.  Het staartje achteraf nog wat bewerken met een satéprikker, teken ook licht een neusje op die manier en ook de oogjes zachtjes induwen met de achterkant van de satéprikker.

Als het klaar is, kan het de oven in. Op een bakplaat met bakpapier. Oven op 150 graden, NIET voorverwarmen, en het 75 minuten in de oven laten staan. Daarna goed laten afkoelen en dit is dan het resultaat:

konijn-brooddeeg

Lief al hè? Zodra het afgekoeld is kan je beginnen met schilderen. Gewoon met acrylverf. Zoals jij het mooi vindt.

konijn-schilderen

Ik wilde graag bruine konijntjes, maar als je niet zo handig bent met schilderen, kan je ze ook gewoon helemaal wit maken ofzo. Is ook leuk! Nogmaals, maak het zoals jij het mooi vindt.

konijntjes-in-stolp

En zo zijn ze geworden. Twee konijntjes. Samen in een stolpje. Met wat groene wol voor het gras en een stukje van een paastak als overige opvulling. Het begin van onze paasversiering in huis. Leuk om te maken en het kost je (bijna) niks!

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk