Accessoires haken

Haak een paasslinger

Gisteren haakte ik een kleine slinger. Voor aan ons plankje in de woonkamer. Met konijntjes en bloemetjes. Helemaal leuk voor de paasdagen. Hier een patroontje ervan:

Wat heb je nodig:

  • Katoengaren. Maakt niet zo uit welke of welke kleur. Wat jij mooi vindt bij elkaar.
  • Haaknaald 2.5
  • Naald en draad

Hoe maak je het?

Konijntjes

Haak 2 l. Toer 1: Haak 6 v in de 1e l. Toer 2: 2 v in elke v (=12 v). Toer 3: 2 v in elke 2e v (=18 v). Toer 4: 6x (1 v, 2v in de volgende v, 1 v) (=24 v). Toer 5: 2 v in elke 4e v (=30 v). Toer 6: 6x (2 v, 2 v in de volgende v, 2 v) (=36 v). Toer 7: 1 hst, 1 st, 3 dst, 1 st, 1 hst. In de overige steken doe je een hv. Toer 8: 2 hv, 7 l. Ga nu terughaken langs de l. Toer 9: 1 hst, 5 st. Sla 1 steek over van het lijfje en zet hem in het andere dst vast met een hv. Toer 10: 7 l. Toer 11: Ga nu weer terughaken langs de l. 1 hst, 5 st. Sla 1 steek over van het lijfje en zet hem in het hst vast met een hv. Hecht af en werk de draden weg.

Haak voor de staart met wit 2 l. Toer 1: haak 4 st in de 1e v, maar maak de steek steeds niet helemaal af (sla de laatste doorhaling over). Je hebt nu 5 lussen op de naald. Sla de draad om de naald en haal deze in één keer door alle 5 lussen. Hecht af. Knoop het begin en het einddraad aan elkaar en duw het bobbeltje een beetje naar buiten. Naai het staartje vast op het lijfje. Het mooiste is om dat te doen op de van het gaatje van het lijfje.

Haak er zoveel als je wil in de kleuren die je mooi vindt.

konijntjes-haken

Bloemetjes

Haak 2 l. Toer 1: Haak 6 v in de 1e l. Toer 2: 2 v in elke v (=12 v). Wissel van kleur. Toer 3: 2 v in elke 2e v (=18 v). Toer 4: 6x (1 v, 2v in de volgende v, 1 v) (=24 v). Toer 5: Ga nu de bloemblaadjes haken. Doe hiervoor 5 st in 1 v. In de volgende v een v. Ga zo rond. Hecht af en werk de draden weg.

Haak er zoveel als je wil in de kleuren die je mooi vindt.

bloementjes-haken

Haak een lange slinger aan l. Zo lang als je zelf wil dat de slinger wordt. Naai de konijntjes en de bloemetjes erop zoals jij het wil. Je kan ze opzij eraan naaien, maar je kan er ook een lange slinger van maken, dat ze onder elkaar hangen.

frontfoto

Dat was het. Je eigen gehaakte paasslinger. Simpel, maar onwijs lief en gezellig. Succes!

Het patroon is gratis. Mocht je het patroon gehaakt hebben en fijn vinden, dan kan je ook een donatie overmaken naar me. Ik zou dat super lief vinden! Je kan een donatie doen hieronder (met het bedrag dat je zelf wil):

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk