Make-overs

Gang en slaapkamer make-over #4

Afgelopen tijd wat weinig DIY blogjes online. Dat komt omdat ik even al mijn energie en tijd heb zitten in de verbouwing boven. En natuurlijk de rest van mijn leven daar nog bij. Maar, we schieten zo hard op nu. Want zoals jullie hebben kunnen lezen zijn we een paar weken geleden begonnen met onze bovenverdieping. Heb je het gemist, lees dan even terug. Dan zie je precies wat we gaan doen en waarom. Inmiddels zijn we al wel weer HEEEEEEL wat verder gekomen. Even een update erover dus. 

kamer-witten

Afgelopen vrijdag heb ik boven in de slaapkamer en op de gang alle nieuw geplaatste muren gewit. Dit zodat de lijm van het behang dat er later op gaat niet zo erin zuigt. En omdat het dan ook weer makkelijker van de muur komt als we het er ooit weer eens af willen hebben. Niks zo vervelend als behang waar je 100 uur aan kwijt bent om het eraf te pulken. Meteen goed doen dus.

kamer-verven-1

Dit weekend gingen de meiden bij mijn schoonouders logeren. Beetje een vakantietraditie van ze geworden. En het kwam ons ook goed uit, want daardoor konden wij even hard doorwerken daarboven. We deden wit renovatiebehang op alle muren. Van de Kwantum. Gratis reclame even tussendoor, maar ik ben ZO blij met dat behang. Het is glad. Het zit er zo op (vliesbehang). De banen zijn breed. Als je het daarna verft is het met één laag gedekt, omdat het de verf niet zo erg opzuigt. Het is ook zo weer van de muur als je het weg wil hebben. Ja. Ik zweer bij dit behang. Maar goed, we hadden behangen dus. En daarna gingen we het verven. Het leukste gedeelte van de verbouwing als je het mij vraagt. Dat geeft het altijd meteen zoveel sfeer en maakt het meteen al echt een kamer.

kamer-verven

Terwijl de muren nog nat waren van de verf maakten wij het laatste stuk van de vloer af. Vorige keer zagen jullie al het gedeelte in de gang, dit keer ging het door tot in de slaapkamer. Zie je het al een kamer worden? De dag daarna deden we de plinten erop, de afwerklijst om de deurpost heen en (ik geloofde het bijna niet), we waren klaar om de kamer in te gaan richten.

slaapkamer

En tadaa… Onze kamer! Dat ging ineens snel. Al weken zitten we in de rommel en ineens (voor mijn gevoel) waren we al zo ver gekomen dat er weer spullen in konden en het gewoon bijna af was. Geweldig toch? Het kleed op de foto heb ik trouwens zelf gemaakt nog die dag ervoor, maar daar zal ik later even over bloggen. Ah zie, ik heb nog wel DIY blogjes om te delen. Doe ik toch nog meer dan alleen maar klussen 🙂

slaapkamer-hoekje

Onze kamer is niet super groot. We hebben de grootste kamers al afgestaan aan de meiden. Maar we mogen niet klagen hoor. Alles wat we nodig hebben past erin en het is heerlijk knus. Ik houd ervan. Zo ziet het hoekje naast mijn kant van het bed eruit. Een grote spiegel waar ik precies in pas als ik wil zien of mijn kleren leuk staan en een klein hoekje waar ik nog wat kleine riempjes e.d. kwijt kan.

tvhoek-slaapkamer

De andere kant van de kamer. De plek waar we heerlijk series kunnen kijken ‘s avonds in bed en waar onze kledingkast staat. Helemaal huiselijk. Alsof het een klein woonkamertje is zo. De sfeer waar we voor wilden gaan in onze slaapkamer. Voor de schuifdeuren hingen we trouwens witte vitrages. Ik moet ze nog wel iets inkorten. Ik zal het volgende keer op de foto zetten, heb ik nog niet gedaan.

slaapkamer-bioscoop-middag

Je ziet ze hier een klein stukje. Geeft de kamer wat meer privacy, aangezien we glazen deuren hebben. Maar… wat zijn we blij met onze nieuwe slaapkamer. We zijn er eigenlijk allemaal niet weg te slaan. De meiden vinden het er ook geweldig. Dat we die dag na hun logeerweekendje ook meteen maar een bioscoopmiddagje in bed deden 😉

Ik vind dat het nu dan ook wel tijd is om een voor-/na foto te delen. Het is wel lastig om het goed op de foto te zetten. Sowieso omdat ik niet meer vanuit hetzelfde perspectief foto’s kan maken (de deuropening zit ineens heel ergens anders). Maar, om toch een beeld te geven… komt het (SCHRIK NIET VAN DE VOOR FOTO’S HOOR):

voor-na-slaapkamer

Oei oei, wat een bende was het he? Nu snap je waarom die verbouwing hard nodig was 😉 Tja, we hadden eerder het geld en de tijd er gewoon nog niet voor na de verhuizing. En het wachten werd beloond dacht ik zo. We vinden het resultaat geweldig geworden. Binnenkort maken we de gang af (die we al wel grotendeels behangen en geschilderd hebben) en dan begint het toch echt ineens ergens op te lijken hier 😀

Tot de volgende update over de gang!

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk