DIY voor in huis

DIY pennenhouder

Op onze nieuwe overloop willen we uiteindelijk twee bureau’s neer gaan zetten. Eentje voor Rick, waar hij kan werken en eentje voor mij, waar mijn naaimachine en andere spullen kan komen te staan. Voor op het bureau wilde ik graag een houder waar mijn pennen, scharen, ritsen en andere spullen die ik binnen handbereik wil hebben in kunnen komen te staan. En ik vind niks zo heerlijk om hier oude potjes voor te gebruiken. Want die heb ik toch altijd zoveel liggen in de garage (omdat ik altijd te lui ben om ze weg te gooien en net zo lang wacht tot het krat uitpuilt).

wathebjenodig

Wat heb je nodig?

– geschuurd plankje
– 5 potjes/blikjes/glazen in verschillende formaten
– lijmpistool
– spuitverf goud
– spuitverf blanke lak (optioneel)
– krijtbordstickers (optioneel)

Hoe maak je het?

1. Maak een stuk plank op maat en schuur het licht op. Maak vijf potjes schoon, verwijder eventueel nog de etiketten als die erop zitten en kijk op welke manier ze het leukst op het plankje staan.

potjes-lijmen

2. Spuit lijm aan de onderkant van de potjes en plak ze vast op het plankje. Begin in het midden en werk zo naar buiten toe, zodat je aan beide kanten evenveel ruimte overhoudt.
3. Spuit de potjes en het plankje in zijn geheel met verf. Geef het twee lagen. Spuit na met blanke lak en laat het goed uitdrogen. Dit zorgt ervoor dat het minder snel beschadigd.
4. Versier je potjes nog naar wens. Ik heb er alleen maar twee krijtbordstickers op geplakt, omdat ik het leuk vond staan. Maar zonder dat zijn ze ook al erg mooi.

diy-pennenhouder

Klaar. Een simpele DIY. Maar wel heel handig. Ik ben blij dat ik dit straks op mijn bureau neer kan zetten en alles bij de hand heb.

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk