Make-overs

Gang en slaapkamer make-over #3

Zoals jullie hebben kunnen lezen zijn we een paar weken geleden begonnen met onze bovenverdieping. Heb je het gemist, lees dan even terug. Dan zie je precies wat we gaan doen en waarom. Inmiddels zijn we al wel weer wat verder gekomen. Even een update erover dus. 

ensuite-deuren-spotjes

Zo zag het eruit in de vorige update. En toen vond ik het echt al zo mooi worden. Nu was het tijd om die muren weer dicht te gaan maken.

muurplaatsen

Deze foto is al van dit weekend eigenlijk. Vorig weekend ben ik vergeten foto’s te maken. Heel erg. Maar in de tussentijd had Rick samen met wat hulp van mijn (stief)schoonvader (stomme titel, gewoon schoonvader vind ik het) het framewerk van twee muren gebouwd, nog wat elektra aangesloten (ik had namelijk iets anders bedacht met de belichting van de gang) en de isolatie aangebracht. Mijn schoonvader kwam even twee zaterdagen helpen. Echt SUPER fijn! Want vele handen maken licht werk.

Dit weekend gingen we dus aan de slag om de muren dicht te maken. Iets super liefs nog hierover. We wilden van die hele grote platen hebben van de Gamma. Alleen pasten die niet in de auto. Een boedelbakje dan maar. Alleen gaat dat niet zonder trekhaak. We hadden gevraagd of we dan de auto van mijn schoonmoeder konden lenen, aangezien zij wel een trekhaak heeft. Stonden een paar uur later (na het vragen) mijn schoonouders spontaan voor de deur. Met boedelbak. Gevuld met de platen. Hadden ze gewoon alles al voor ons gehaald en kwamen ze die brengen. Gouden schoonouders heb ik hoor. Echt waar.

muur-dicht

En daardoor ging alles super snel. De platen werden erop gezet en aan het einde van de dag hadden wij weer muren in onze kamer en op de gang.

vloer-leggen-1

Die dag daarna zagen wij ineens bij de Praxis dat de vloer die wij wilden hebben in de aanbieding was. Voor de helft van de prijs. Alleen die dag nog. Nou. Alsof het er voor ons stond, reden wij dus meteen die kant op en sloegen een aantal pakken in. Alleen thuis konden we niet wachten met leggen. Niet de beste volgorde als je nog moet behangen en schilderen, maar ach… maakt het spannend toch? Ik zal heel netjes gaan schilderen dan maar.

vloer-leggen-2

Eind van de dag hadden we dit stuk gelegd. De gang is bijna klaar. Qua vloer dan, de rest nog lang niet natuurlijk. Dit weekend gaan we verder. Met de vloer afmaken en de muren doen.

En ik ben al zo blij met dit resultaat. Want voor het eerst in vier weken begint het in plaats van een bouwval weer op een huis te lijken. En dat is wel fijn bovenkomen weer. O, trouwens… hier zie je ook de lampen van de gang. We hebben aan beide kanten van de deur nu een wandlampje. En dat staat zo romantisch als je nu naar boven loopt. Veel gezellig dan een plafondlamp eigenlijk. Ben blij dat we dat nog last-minute hebben veranderd.

Tot de volgende update. Fijne avond 🙂

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk