Make-overs

Gang en slaapkamer make-over #2

Zoals jullie hebben kunnen lezen zijn we een paar weken geleden begonnen met onze bovenverdieping. Heb je het gemist, lees dan even terug. Dan zie je precies wat we gaan doen en waarom. Inmiddels zijn we al wel weer wat verder gekomen. Even een update erover dus. 

bouwval

Zo zag het eruit aan het einde van de vorige blog. Deze bouwval. Als ik het nu zo terug zie denk ik echt: “Wat? Waar zijn we eigenlijk aan begonnen?”. Gelukkig ziet het er inmiddels een stuk beter uit. Nee, het is nog (lang) niet af. Maar, het ziet er ook niet meer zo erg uit als hier op de foto.

slaapkamer-make-over-1

Eigenlijk vrij snel na die foto hebben we alle elektra verlegd. Had ik toen ook al over geschreven. Uiteindelijk besloot Rick nog meer stroom te verleggen, wat super handig was, aangezien er nu geen kabeltjes meer lopen langs de trap naar boven. Best wel fijn eigenlijk als je alles zo verbouwt. Kan je het meteen goed doen. De gleuven in de grond, waar alle elektra doorheen getrokken is, werden gevuld met cement en dat gedeelte was klaar.

verwarming-verplaatsen-schilderen

Daarna zijn we de verwarming gaan verplaatsen. We willen ons bed tegen de muur zetten waar de verwarming zat, en daardoor kan het bed niet goed tegen de muur. We hebben de verwarming dus verplaatst naar een plek waar toch niets komt te staan. Zit ie ook meteen onder het raam. Veel logischer. Omdat de verwarming geen ombouw gaat krijgen, hebben we hem opgeknapt met een nieuwe knop en een lakje. Donkergrijs. Weer eens iets anders dan wit. En, aangezien die muur donker gaat worden, springt ie er straks ook veel minder uit.

ensuite-deuren-plaatsen

We wilden graag schuifdeuren (en-suite deuren ook wel genoemd) naar onze slaapkamer toe. We waren niet van plan om die nieuw te kopen, aangezien dat veel te veel geld gaat kosten. “Er is vast iemand op Marktplaats die zijn huis wil veranderen en alles eruit wil hebben. Inclusief zweefsysteem. Let maar op” zei ik nog een paar dagen voordat we Marktplaats op doken. En ja hoor. Alsof het er voor ons op stond. Iemand die van zijn (nog redelijk nieuwe) schuifdeuren af wilde, omdat het toch niet fijn was in hun huis en niet gebruikt werd. Echt in de buurt. Voor een bizar goedkope prijs (en dan hebben we nog minder betaald omdat ik maar de helft had geboden en hij akkoord ging).

Rick is samen met een collega wel twee uur bezig geweest om alles daar uit te muur te slopen en mee te nemen (oke, je moet er wat voor over hebben). Maar… dan heb je ook wat. We zijn eigenlijk voor de deuren gewoon al bijna klaar. Dit hele systeem zat er dus al bij. Dat gaat ons zoveel werk besparen (aangezien we eerst van plan waren het zelf te gaan maken, als we alleen maar de deuren konden kopen). Super blij waren we!

ensuite-deuren-plaatsen2

De deuren waren wat beige van kleur. Ik besloot ze dus even een likje verf te geven, aangezien ik ze echt graag mooi wit wil hebben. De knoppen die erop zaten hebben we eraf gehaald. Die vinden we niet zo mooi. Ik moet dus nog wel even nieuwe greepjes bestellen.

kinderen-tekenen-op-muur

De plek waar de verwarming zat, wordt een dubbele muur. Sowieso omdat we dan meteen alle leidingen van de verwarming kwijt zijn, maar ook omdat we dan meteen alle stroom goed kunnen plaatsen. Zoals de lichtschakelaar van het plafond naast het bed. Hoeven we er niet meer uit om dat uit te zetten. En omdat die muur erachter niet nodig is (en je die straks niet meer ziet), mochten de meiden hem wel wat opvrolijken, terwijl Rick een framewerk aan het bouwen was voor de dubbele wand. Prachtig vonden ze dat hoor, tekenen op de muur. Dat dat eindelijk eens mocht.

ensuite-deuren-spotjes

Zondag hebben we de spotjes erin gezet. En zo ziet het er tot dusver uit (vanuit onze slaapkamer, dat achter de deuren is de gang). We zijn er nog lang niet, maar het wordt wel steeds minder een bouwval hier boven.

Tot de volgende update 🙂

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk