Make-overs

Gang en slaapkamer make-over

Ik liet het vorige keer al vallen, over onze slaapkamer. Dat we nog slapen tussen de behangresten. Maar dat we nu na een jaar eindelijk een begin gaan maken met onze bovenverdieping en onze slaapkamer dus ook gaan opknappen. En we zijn begonnen hoor! 

plattegrond

Hier zie je onze bovenverdieping. Op de bovenste foto zie je de situatie hoe het was. Op de onderste hoe het moet worden. Ons huis is, door de vorige bewoners, uitgebouwd naar achteren toe. Heel fijn. Plus, hierdoor is er een hele grote kamer achterin het huis bijgekomen (Mila haar kamer), maar… daardoor is een oude kamer die er zat een beetje onlogisch geworden (de doorloopkamer).

De vorige bewoners gebruikten dit als gezamenlijk studeerplekje en hebben het zo gelaten. Kan. Op zich. Ik vond het gewoon niet logisch voelen dat Mila door een kamer heen moest lopen om in haar eigen kamer te komen. Ik hou gewoon van deuren en kamers aan een gang. En niet ergens achter. En daarnaast hadden we ook totaal geen idee wat we met die ruimte moesten, want je gaat het niet meer echt gebruiken als er altijd iemand doorheen moet lopen.

muur-slopen

Vandaar dat we dus besloten om die muur gewoon te gaan slopen en die doorloopkamer te gaan betrekken bij de rest van de gang. Onze gang is boven al best wel ruim en licht, maar wordt zo nog ruimer en lichter. Heerlijk. En om het nog meer als gang te laten voelen verplaatsen wij ook meteen onze slaapkamerdeur, zodat ze niet allemaal op datzelfde stukje geprakt zitten.

muur-slopen2

Hier rechts zie je dus (een stukje) van onze slaapkamer, links de doorloopkamer. Wat een bende hè, zo? Maar… het is voor een goed doel. Daar bij die balken in het midden komt de nieuwe deur naar onze slaapkamer. We hebben gekozen voor schuifdeuren van (mat) glas. Zodat er nog meer licht in de slaapkamer komt. De schuifdeuren zorgen er ook voor dat niemand in de gang of in de slaapkamer last heeft van openstaande deuren. Lijkt me heel fijn. Plus, zo betrekken we de gang een beetje bij onze kamer als we de deuren helemaal open zetten.

bouwval

Want… op de enorme overloop die we straks hebben, gaan we (eigenlijk net als de vorige bewoners) bureaus neerzetten. Zodat we daar met z’n allen kunnen werken/studeren. En, als Rick dus ‘s avonds aan het werk is en ik lig op bed tv te kijken en de deuren staan helemaal open, is het net alsof hij gewoon bij me op de kamer zit. Zo gezellig.

Zoiets dus. Sorry voor mijn lelijke tekenwerk, maar je snapt nu vast wat ik bedoel!

Zoiets dus. Sorry voor mijn lelijke tekenwerk, maar je snapt nu vast wat ik bedoel!

Inmiddels hebben we de elektra allemaal verlegd. Die zie je hierboven nog op de foto uitsteken. De lichten zijn verbonden, zodat als je de lamp van de gang aanzet nu de lamp van de gang en de doorloopkamer aangaan. Tja… het wordt een flinke verbouwing. We denken er ook zo’n half jaar mee bezig te zijn (naast werk en gezin) totdat het af is. Maar… als het wordt zoals we denken dat het wordt, dan wordt het wel heel mooi. Met alles precies zoals wij het graag willen hebben.

Ik hoop zo dat alles gaat lukken en dat we alles zelf kunnen. Maar tot dusver hebben we er alle vertrouwen in en denken we wel dat dit ons moet lukken (anders zouden we er natuurlijk ook niet aan beginnen). O, en mochten jullie je afvragen waar wij nu slapen. Wij logeren gewoon een tijdje op zolder.

Ik hou jullie op de hoogte 🙂

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk