DIY voor in huis

DIY canvas schilderij

Het is heel erg. Inmiddels wonen we al een jaar in ons nieuwe huis en nog steeds slapen wij tussen behangsnippers. Je kan wel zeggen dat onze slaapkamer de laagste prioriteit heeft hier in huis. Nou helpt het ook niet mee dat we, voordat we onze kamer willen gaan opknappen, eerst nog flink wat moeten (nou ja, willen) verbouwen. We wisten nog niet precies wat of hoe, en daarnaast, dat kost geld, en tijd… en daardoor is het er eigenlijk nog niet van gekomen.

Maar om er geen lang verhaal van te maken, we zijn er inmiddels uit hoe we het willen hebben, we zijn langzaam de spullen ervoor aan het aanschaffen en over een tijdje gaan we er toch echt aan beginnen. En om onze kamer wat aan te kleden, wilde ik iets leuks boven ons bed hebben hangen. Een stukje kunst. En hoe leuk zou het nou weer zijn om dat stukje kunst zelf te gaan maken? Juist! Vond ik ook!

Dus ik ging weer naar de winkel, kwam terug met drie canvas-doeken, wat andere kleine spulletjes en ging aan de slag. Ik had op internet hele leuke ideetjes op gedaan en wist precies wat ik wilde gaan maken. Uitgesneden schilderijen.

canvas-tekenen

Eerst tekende ik aan de achterkant uit wat ik wilde hebben. Twee verliefde hertjes. Lekker romantisch hè? Zo boven ons bed!?

canvas-uitsnijden

Toen ik mijn tekening mooi genoeg vond ging ik aan de achterkant alles uitsnijden met een precisie-mesje.

canvas-schilderen

Ik wilde de schilderijen graag in een koper kleur hebben. Nou kon ik nergens koperverf vinden in een beetje een normale prijs, dus ik besloot het gewoon zelf te gaan mengen met wat verf dat ik nog in huis had. Het werd een mengsel van rood, bruin, oranje, wit en zwart. Toen de verf droog was spoot ik nog hier en daar wat met goudspray en vervolgens blanke lak over de schilderijen.

canvas-klaar

canvas-klaar1

Het resultaat. Niet helemaal de kleur koper zoals ik het eerst wilde, maar ik vind het resultaat eigenlijk echt heel leuk geworden zo. Misschien nog wel leuker zelfs dan het standaard kleurtje koper dat je tegenwoordig overal ziet.

De schilderijen dus voor boven ons bed. Heel leuk om te maken, kost niet veel en ik vind ze leuk. Ik ben heel benieuwd hoe ze uiteindelijk gaan staan in onze kamer. Zodra ze hangen krijg je ze uiteraard te zien.

Nog even wat tips als je ze ook wil gaan maken:

1. Gebruik een goed, scherp mesje;
2. Hou er rekening mee dat je uiteindelijke tekening in spiegelbeeld komt;
3. Zorg dat je tekening wel goed vast komt te zitten overal. Teveel losse stukjes zijn niet zo stevig;
4. Verf heel dun. Sowieso is het dan sneller droog, maar ook zakt je werkje dan niet zo in.
5. Verder gewoon lekker doen wat je mooi en leuk vindt. Succes!

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk