Accessoires haken

Kerstkrans haken

Morgen heeft Emily een kerstetentje op school met haar klas. Het leek me wel leuk om dan een kleinigheidje mee te geven voor haar juffen. In plaats van een kerstkaart, gewoon een klein, leuk dingetje, om ze fijne feestdagen toe te wensen.

Ik wilde iets haken. En na wat Pinteresten (is dat een werkwoord inmiddels?) om wat ideetjes op te doen, bedacht ik een kerstkransje om in de kerstboom te hangen. Simpel, zo klaar, maar toch leuk om te geven (vind ik)! 

Wat heb je nodig?

– Haaknaald 2,5 of 3 (ik heb 2,5 gebruikt)
– Dunne katoengaren. Kleur donkergroen, wit en rood.
– Schaar
– Naald
– Inpakfolie
– Plakband
– Kaartjes om eraan te hangen (de mijne zijn van de Action)
– Pen

Hoe maak je het?

1. Haak 20 lossen met donkergroen en sluit met een halve vaste tot ring.
2. Haak 2 lossen. *Haak 1 vaste en in de steek erna 2 vasten*. Herhaal het stukje tussen de sterren tot het einde. Eindig met een halve vaste in de tweede losse van het begin van de ronde.
3. Haak 3 lossen. Haak vervolgens 44 stokjes in de cirkel (je gaat dus over ronde 1 en 2 heen haken). Sluit met een halve vaste in de derde losse van het begin van de ronde.
4. Ga verder met wit. *Haak 3 lossen. Sla 1 stokje over en maak een vaste in de volgende steek*. Herhaal tot het einde en eindig met een halve vaste in de eerste losse van de ronde.
5. *Haak 3 lossen. Maak een vaste in de 3 lossenboog van de vorige ronde*. Herhaal tot einde. Eindig met een halve vaste in de eerste losse van de ronde.

kerstkranshaken-1

6. Haak 20 lossen. Dit wordt het ophanglusje van de krans. Maak een halve vaste aan de eerste losse van deze ronde. Hecht af en werk alle draden weg.

kerstkranshaken-2

7. Pak een halve meter rood garen. Maak een knoopje aan de onderkant, maar laat ongeveer 10 centimeter draad over aan de onderkant van het knoopje. Dit heb je straks nodig voor de strik. Ga met een naald nu rode stipjes erop borduren. Begin boven bij het ophanglusje. Op de foto zie je hoe ik het gedaan heb. Zorg er wel voor dat je de garen door het midden van de stokjes heen haalt, zodat je aan de achterkant niks ziet.
8. Als je aan de bovenkant terug bent ga je de strik maken. Mocht je begindraadje aan de achterkant zitten (zoals bij mij), dan haal je hem even naar voren met je haaknaald. Maak een strik van beide draadjes, knip de strikjes wat bij als de draden niet gelijk zijn en klaar is je ornament.

kerstkranshaken-3

Lief he? Emily heeft twee juffen, dus ik maakte er nog eentje, zodat ze er allebei eentje krijgen. Om het in te pakken heb ik dus een klein kaartje eraan gehangen, waarop staat voor welke juf het is en dat ze het van Emily hebben gekregen. Vervolgens heb ik het ingepakt in doorzichtig folie en klaar was het.

kerstkranshaken-4

Emily vindt het helemaal leuk en wil dit morgen graag aan haar juffen geven. Leuk vind ik dat! Een simpel cadeautje, maar toch een leuke manier om de juffen een fijne kerst(vakantie) toe te wensen!

Het patroon is gratis. Mocht je het patroon gehaakt hebben en fijn vinden, dan kan je ook een donatie overmaken naar me. Ik zou dat super lief vinden! Je kan een donatie doen hieronder (met het bedrag dat je zelf wil):

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk